آموزش شنا رامهرمز ورزش شنا یکی از محبوب ترین ورزش ها در بین اقشار مختلف مردم است.فردی که شنا در رامهرمز می کند،نه تنها از این طریق احساس راحتی و نشاط می کند بلکه در اثر شنا کردن قابلیت های جسمانی خود را از قبیل استقامت دستگاه گردش خون و تنفس،قدرت،سرعت و انعطاف پذیری مفاصل شانه و مچ پا افزایش می دهد.09302003162 آقای دانش اسدی
ورزش شنا رامهرمز ورزشی است که از سن نوزادی تا سن کهنسالی میتوان آنرا انجام داد و به طور کلی ورزشی است که هیجان و اضطراب را کاهش داده،عضلات را قوی و محکم کرده و بدن را نرم و انعطاف پذیر می سازد و باعث می شود که فرد انرژیی بیشتری برای انجام کارهای روزانه خود کسب کند.
ورزش شنا را به صورت های گوناگون انجام می دهند.بعضی از انواع شناها در رامهرمز عبارتند از :
۱-شنای استقامت :پیمودن مسافت های طولانی در آب به کمک انواع شناها را،شنای استقامت می گویند.این نوع شنا به طور معمول در آب های آزاد صورت می گیرد.اما،در استخر هم می توان شنای استقامت کرد.
۲-شنای زیر آبی:از انواع شناهاست که به منظور نجات غریق و یا یافتن چیزی در زیر آب مورد استفاده قرار می گیرد.در شنای زیر آبی به طور معمول از شنای قورباغه یا شنای پهلو استفاده می کنند.مهمترین نوع شناها عبارتند از:شنای کرال،شنای قورباغه،شنای پروانه.
۳-شیرجه :شیرجه از رشته های مهم و زیبای ورزش است.به طور کلی،شیرجه یا از سکو انجام می شود یا از تخته فنری.
۴-واترپولو :واترپولو از انواع بازی های آبی است که در استخر بین دو تیم برگزار می شود.بازیکنان هر تیم باید کوشش کنند،توپی را با شنا و پاس دادن به یکدیگر پیش ببرند و آن را وارد دروازه حریف کنند.
شنا در نوزادان موجب افزایش هوش،تمرکز حواس،هوشیاری و پیشرفت در روابط اجتماعی آینده آنها می شود.شنا هم از نظر حسی و هم از نظر فیزیکی تأثیر مثبت بر روح و روان نوزادان می گذارد.
نوزادانی که در ماه های اولیه زندگی یعنی حدود ۶ تا ۱۰ ماهگی شنا می کنند،احساس امنیت و آسایش و آرامش بیشتری دارند.بچه ها به علت کم بودن جاذبه آب،آزادی عمل بیشتری بدست می آورند.برای آموزش شنا،والدین نیز می توانند در کنار آنها شنا کرده و لذت آموزش را درک کنند.به یاد داشته باشید آموزش شنای کودکان باید تحت نظارت مربی های مخصوص صورت بگیرد.
در ابتدا کودک خود را با زور و اجبار داخل آب نکنید،بلکه به او فرصت دهید،با آب آشنایی بیشتری پیدا کند! بسیاری از بچه ها قبل از آنکه بتوانند راه بروند قادر به شنا کردن هستند.شنا باعث تقویت ماهیچه ها و افزایش حجم ریه می شود.به علاوه الگوی خواب شبانه کودکانی که شنا می کنند،بسیار منظم می شود.
اولین چیزی که بعد از مدتی شنا می توانید در کودک خود مشاهده کنید،اعتماد به نفس و احساس استقلالی است که در او رشد یافته است.بچه های ۶ تا ۱۰ ماهه،قادر هستند در زیر آب به مدت ۵ دقیقه شنا کنند و نفس خود را نگاهدارند.
تاریخچه شنا
شنا و شنا کردن به ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد در تمدن مصر و بعد از آن در تمدن های آشور و یونان و روم باستان باز می گردد.آنچه از گذشته آموزش شنا می دانیم بر اساس یافته هایی است که از «حروف تصویری »هیروگلیف مصریان به دست آورده ایم.یونانی های باستان و رومی ها شنا را جزو برنامه های مهم آموزش نظامی خود قرار داده بودند،و مانند الفبا یکی از مواد درسی در آموزش مردان بوده است.شنا در شرق به قرن اول قبل از میلاد باز می گردد.ژاپن جایی است که شواهد و مدارکی از مسابقات شنا در آن وجود دارد.در قرن هفدهم به دستور رسمی حکومتی شنا به صورت اجباری در مدارس تدریس می شد.
مسابقات سازمان یافته شنا در قرن ۱۹ میلادی قبل از ورود ژاپن به دنیای غرب شکل گرفت.از قرار معلوم مردم ساحل نشین اقیانوس آرام،به کودکان هنگامی که به راه می افتادند یا حتی پیش تر شنا می آموختند.نشانه هایی از مسابقات گاه و بی گاه میان مردم یونان باستان وجود دارد و همچنین یکی از بوکسورهای معروف یونان شنا را به عنوان تمرین در برنامه ورزشی خود گنجانیده بود.رومی ها اولین استخرهای شنا را بنا کردند و گفته می شود که در قرن اول پیش از میلاد «گی یس می سی ینس[۱]»اولین استخر آب گرم را ساخت.
برخی عدم تمایل اروپائیان به شنا را در قرون وسطی ترس از گسترش و سرایت عفونت و بیماری های مسری می دانند از طرفی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد در سواحل بریتانیای کبیر در اواخر قرن ۱۷ میلادی از شنا در آب به عنوان وسیله ای برای درمان استفاده می شود.البته تا پیش از قرن نوزدهم شنا به عنوان تفریح و ورزش در میان مردم جایگاهی پیدا نکرد.زمانی که نخستین سازمان شنا در سال ۱۸۳۷ تأسیس شد در پایتخت بریتانیا یعنی لندن،۶ استخر سر پوشیده وجود داشت که مجهز به تخته شیرجه بودند.در سال ۱۸۴۶ اولین مسابقه شنا در مسافت ۴۴۰ یارد در استرالیا بر پا شد که بعد از آن هر ساله نیز به اجرا در آمد.باشگاه شنای «متروپولیتین[۲]»لندن در سال ۱۸۶۹ تأسیس شد که بعدها به انجمن شنای غیر حرفه ای تغییر نام پیدا کردکه در واقع هیئت رئیسه شنای غیر حرفه ای بریتانیا بود.فدراسیون های ملی شنا در چندین کشور اروپایی در سال ۱۸۸۲ تا ۱۸۸۹ شکل گرفتند.
آموزش و تمرین شنا در رامهرمز
برای نخستین بار برنامه های آموزشی شنا در قرن نوزدهم در بریتانیای کبیر هم به منظور ورزش و هم در جهت گسترش نجات غریقی مورد استفاده قرار گرفتند.در دیگر نقاط اروپا نیز به تدریج از این برنامه استفاده شد.در سال ۱۹۱۶ در کشور ایالات متحده آموزش شنا برای حرفه نجات غریقی تحت حمایت سازمان صلیب سرخ آمریکا به اجرا در آمد.تمریناتی که توسط شاخه های مختلف نیروهای مسلح در طی جنگ های اول و دوم جهانی انجام گرفت،در پیشرفت ورزش شنا تأثیر به سزایی داشت.برپایی دوره های آموزش شنا که تا حد آموزش به کودکان و خردسالان گسترش می یافت توسط سازمان های اجتماعی،مدارس باز شد.تمرینات ابتدایی و ساده که صرفاً در آن به شنا کردن تا حد ممکن تأکید می شد جای خود را به تمرینات با فاصله و مکرر دادند.تمرینی با فاصله متشکل از یک سری حرکات شنا در مسافت های مساوی با وقت های استراحت برنامه ریزی شده.در تمرینات با فاصله آرام که به منظور بالابردن میزان استقامت شناگران است،زمان استراحت بیشتر از زمان شنا است.در تمرینات با فاصله سریع که برای بالابردن سرعت شناگر مورد استفاده قرار می گیرند به شناگر اجازه می دهند که بعد از شنا در زمان استراحت به وضعیت عادی تنفس و ضربان قلب خود باز گردد.
پافشاری زیاد بر برگزاری مسابقات بین المللی منجر به ساخته شدن استخرهای ۵۰ متری شد.دیگر امکاناتی که باعث پیشرفت شنا هم در تمرین و هم در عرصه نمایش گردیدند شامل آب روهای موج گیر،خطوط نشان دهنده است که برای جلوگیری از بی نظمی در جریان مسابقه فراهم شد.از دیگر امکانات دوربین های جدید برای مطالعه و بررسی حرکات در زیر آب،ساعت های بزرگ که برای شناگران قابل مشاهده بودند و بالاخره ابزار الکتریکی زمان بندی است.بدین ترتیب از سال ۱۹۷۲ تمام رکوردها تا صدم ثانیه ثبت گردیده اند.
شنای رقابتی چیست؟
شنای رقابتی با ورود به المپیک در سال ۱۸۹۶ در عرصه بین المللی دارای اهمیت و موجودیت شد.مسابقات المپیک ابتدا تنها به مردان اختصاص داشت اما بعدها در سال ۱۹۱۲ مسابقات زنان نیز در این رقابت ها جای گرفت.قبل از تأسیس فینا(FINA )بازی های المپیک،شامل تعدادی از مسابقات غیر متداول بودند.برای مثال در سال ۱۹۰۰ زمانی که مسابقات شنا در رودخانه «سن»Seine در فرانسه برگزار می شد رقابت کنندگان باید از تیرهای چوبی خاصی بالا می رفتند و زیر صفی از قایق ها در آب شنا می کردند.
پس از اینکه فینا تأسیس شد برخی از این مسابقات عجیب برچیده شدند.تحت مقررات فینا هم در بازی های المپیک و هم در دیگر مسابقات،طول مسابقات به تدریج با سیستم متر اندازه گیری می شد.و در سال ۱۹۶۹ سیستم اندازه گیری یارد برای رکوردها منسوخ شد.
انواع حرکت های شنا به شنای آزاد،کرال سینه،کرال پشت،قورباغه،پروانه دسته بندی شدند.
تمام این حرکات در مسابقات انفرادی چندگانه به اجرا در آمدند.
تاریخچه شنا در ایران
تاریخچه شنا به عنوان یک ورزش،در ایران،بسیار کوتاه است و به طور کلی هم این رشته از ورزش به نسبت دیگر رشته ها در کشور ما چندان پیشرفتی حاصل نکرده است.در حالی که به جهت موقعیت جغرافیایی ایران که در شمال و جنوب کشور به دریا متصل است و هم به جهت تأکیدات مذهبی،می بایستی این ورزش را مورد توجه قرار می دادند.
در قدیم،مکان هایی شبیه استخر سرپوشیده در حمام ها می ساختند،به نام چال حوض.
این چال حوض ها،که حداکثر از ۱۰ متر تجاوز نمی کرد،برای شنا کردن و آب بازی بود.
در اطراف چال حوض ها،سکوهایی به ارتفاع ۲ یا ۳ متر وجود داشت که از بالای آن به درون آب می پریدند و عملیاتی مانند پشتک و وارو انجام می دادند.
روشنایی چال حوض ها از سوراخ کوچکی که در سقف بود،تأمین می شد.در این گونه آبگیرهای غیر بهداشتی،هیچ گونه مقرراتی وجود نداشت و هر کس می توانست قبل از استحمام یا پس از آن وارد چال حوض شود و به آب بازی و شنا (که به معنای واقعی هم شنا نبود)بپردازد.تا سال ۱۳۱۴ در سراسر ایران حتی یک استخر شنا هم نبود و فقط در اردوگاه نظامی اقدسیه تهران یک استخر برای آموزش شنا به دانشجویان دانشکده افسری ساخته بودند.
در سال ۱۳۱۴،استخر دیگری در باغ فردوس شمیران احداث شد که به وزارت فرهنگ تعلق داشت.نخستین استخری که برای استفاده ورزشکاران و تعلیم اصول جدید شنا به آنها به وجود آمد،در سال ۱۳۱۴در منظریه تهران بود که یک مربی ورزش خارجی به نام «گیبسون »بر آن نظارت می کرد.پایه های ورزش شنای نوین در ایران از همان استخر منظریه گذاشته شد.
در حال حاضر،استخرهای خصوصی،آزاد یا دولتی بسیاری در تهران و شهرهای مختلف ایران هست و نوجوانان و جوانان،به ویژه در فصل تابستان،استقبال زیادی از ورزش شنا می کنند.
مشخصات استخر شنا در رامهرمز
استخر،محل خصوصی است برای شنا،شیرجه،و واترپولو که در اندازه های مختلف ساخته می شود.ولی،استخرهایی که در آنها مسابقات رسمی را برگزار می کنند باید دارای مشخصاتی معین باشد.این مشخصات از طرف فدراسیون بین المللی شنای آماتور،که آن را فینا (FINA)می خوانند به شرح زیر تعیین شده است:
- طول :۵۰ متر ؛ عرض:حداقل ۲۱ متر
- عمق :حداقل ۸۰/ ۱ متر
- تعداد خطوط :۸ خط (عرض هر خط ۵/ ۲ متر)
- در استخرهایی که رکوردگیری می کنند،دمای آب باید ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتی گراد باشد.
لباس شنا
لباس مخصوص شنا یک شلوار کوتاه و چسبیده به بدن است که باید وزن آن بسیار کم باشد و آب را در خود نگاه ندارد.طبق مقررات بین المللی،شلوار شنا هنگام مسابقات بین المللی و رکوردگیری،باید از پارچه ای به رنگ تیره و به صورت یک تکه باشد.
در حال حاضر لباس شناگران را از پوست کوسه ها درست می کنند که کل بدن را می پوشاند.
انواع شنا در رامهرمز
ورزش شنا را به صورت های گوناگون انجام می دهند.بعضی از انواع شناها عبارتند از :
۱-شنای استقامت :پیمودن مسافت های طولانی در آب به کمک انواع شناها را،شنای استقامت می گویند.این نوع شنا به طور معمول در آب های آزاد صورت می گیرد.اما،در استخر هم می توان شنای استقامت کرد.
۲-شنای زیر آبی:از انواع شناهاست که به منظور نجات غریق و یا یافتن چیزی در زیر آب مورد استفاده قرار می گیرد.در شنای زیر آبی به طور معمول از شنای قورباغه یا شنای پهلو استفاده می کنند.مهمترین نوع شناها عبارتند از:شنای کرال،شنای قورباغه،شنای پروانه.
۳- شیرجه :شیرجه از رشته های مهم و زیبای ورزش است.به طور کلی،شیرجه یا از سکو انجام می شود یا از تخته فنری.
۴-واترپولو :واترپولو از انواع بازی های آبی است که در استخر بین دو تیم برگزار می شود.بازیکنان هر تیم باید کوشش کنند،توپی را با شنا و پاس دادن به یکدیگر پیش ببرند و آن را وارد دروازه حریف کنند.
نجات غریق :یک سلسله کارهایی را که باید به شیوه ای فنی و علمی انجام شود تا غریق از مرگ نجات یابد،نجات غریق می گویند.برای یادگرفتن اصول نجات غریق باید در کلاس های مخصوصی شرکت کرد تا نشان ویژه آن را به دست آورد.عملیات نجات غریق،شامل مراحل مختلفی همچون :گرفتن غریق از آب،اجرای تنفس مصنوعی …است.
طریقه تنفس صحیح :بر حسب طاقت بدنی،تمرین،و حجم قفسه سینه تان،شما مدت کم یا زیادی در زیر آب خواهید ماند.اما مطلب مهم این است که اگر شما با یک نفس عمیق به زیر آب بروید،و زمان نفس گیری شما را اندازه گیری کنند،مدت آن خیلی کمتر از موقعی خواهد بود که در حدود یک دقیقه و یا بیشتر در خارج از آب به طور مرتب چند نفس عمیق و طولانی بکشید،و سپس به زیر آب بروید.پس توصیه می کنیم،برای اینکه بتوانید مدتی را زیر آب بمانید،در خارج از آب چند بار پشت سر هم (پی در پی )نفس عمیق بکشید،و بالاخره بعد از یک تنفس عمیق و طولانی به زیر آب بروید.
شاید شما قبل از رفتن به زیر آب،در اثر نفس های پی در پی احساس گیجی بکنید،از این بابت ناراحت نشوید،زیرا علت این امر ازدیاد اکسیژن در خون شماست،که به طور طبیعی بعد از چند ثانیه ماندن در زیر آب رفع می گردد.شما قطعاً در اولین تمرین نمی توانید بیش از ۳۰ ثانیه در زیر آب بمانید،ولی دراثر تمرینات متوالی،حداکثر نفس گیری شما به ۱ الی ۲ دقیقه خواهد رسید.
ناراحتی های زیر آب
در اولین تمرین های شنای زیر آبی،مبتدی فشار آب را روی بدن خود به خوبی احساس می کند،اما به تدریج و در اثر عادت این ناراحتی قابل تحمل می گردد.ولی غواصی در عمق ۱۰ متر و پایین تر از آن در واقع مشکل است،زیرا در این عمق ها فشار آب به راستی محسوس خواهد بود.
شناگر صدای سوت در گوش های خود و در پرده گوش درد تقریباً غیر قابل تحملی احساس می کند.پس توصیه می کنیم :وقتی به اعماق آب می روید،نفس را فقط از سوراخ های بینی خارج سازید.
وقتی شما به شنای زیر آبی عادت کردید،و در آن تمرین کافی داشتید،می توانید به سرگرمی های لذت بخشی که امکان آنها در زیر آب است بپردازید.
سن شروع آموزش شنا چه وقت است؟
همیشه این سوال از طرف والدینی که علاقه مند هستند فرزندشان شنا یاد بگیردعنوان می شود،که چه موقع باید آموزش شنا را شروع کرد.زمان مناسب برای آموزش شنا،سن ۷ یا ۸ سالگی می باشد.علمای تربیت بدنی و متخصصین آموزش شنا،سن شش سالگی را برای آموزش انتخاب کرده اند.وضع مطلوب اینست که از سنین پایین بچه آموزش را شروع نماید ولی در سنین پایین شنا را به صورت فنی یاد نمیگیرد.زیرا قدرت درک بعضی از حرکات را ندارد و هماهنگی لازم جهت یک مهارت به سختی (هماهنگی دست و پای کرال سینه )انجام می پذیرد.شنا برای کودکان زیر سه سال فقط به صورت شنای به اصطلاح سگی است که کودک سر را بیرون از آب نگه داشته و شنا می کند.
شنای بچه ها چیست؟
شنا در نوزادان موجب افزایش هوش،تمرکز حواس،هوشیاری و پیشرفت در روابط اجتماعی آینده آنها می شود.شنا هم از نظر حسی و هم از نظر فیزیکی تأثیر مثبت بر روح و روان نوزادان می گذارد.نوزادانی که در ماه های اولیه زندگی یعنی حدود ۶ تا ۱۰ ماهگی شنا می کنند،احساس امنیت و آسایش و آرامش بیشتری دارند.بچه ها به علت کم بودن جاذبه آب،آزادی عمل بیشتری بدست می آورند.برای آموزش شنا،والدین نیز می توانند در کنار آنها شنا کرده و لذت آموزش را درک کنند.به یاد داشته باشید آموزش شنای کودکان باید تحت نظارت مربی های مخصوص صورت بگیرد.در ابتدا کودک خود را با زور و اجبار داخل آب نکنید،بلکه به او فرصت دهید،با آب آشنایی بیشتری پیدا کند! بسیاری از بچه ها قبل از آنکه بتوانند راه بروند قادر به شنا کردن هستند.شنا باعث تقویت ماهیچه ها و افزایش حجم ریه می شود.به علاوه الگوی خواب شبانه کودکانی که شنا می کنند،بسیار منظم می شود.اولین چیزی که بعد از مدتی شنا می توانید در کودک خود مشاهده کنید،اعتماد به نفس و احساس استقلالی است که در او رشد یافته است.بچه های ۶ تا ۱۰ ماهه،قادر هستند در زیر آب به مدت ۵ دقیقه شنا کنند و نفس خود را نگاهدارند.
روش تدریس شنا در رامهرمز
برای اینکه هنگام تدریس شنا موقعیت خوبی داشته باشید،ضروری است به مراحل سنی توجه داشته باشیم.مربی باید تلاش نماید در صورت امکان کلاس را به وضع ایده آل در آورد.برای رسیدن به این اهداف رعایت موارد زیر ضروری است :
الف:توجه به تعداد شاگردان کلاس شنا بر طبق اصول ایمنی نباید تعداد افراد کلاس از ۱۵-۱۰ نفر بیشتر باشد.با در نظر گرفتن این ویژگی است که مربی می تواند با یکایک شاگردان کار و تمرین نماید و اشتباهات فردی را اصلاح و ترمیم نماید.
ب:محل تمرینات توجه به سرپوشیده بودن یا نبودن استخر از نکاتی است که باید به آن توجه شود.عمق آب در مورد مبتدی ها نباید از حدود سینه تجاوز نماید.
برای آموزش شنا بهتر است که قسمت عرضی انتهای استخر مجهز به پله باشد و در صورت نبودن پله از پله های متحرک آهنی استفاده شود و با این عمل می توانیم محل ورود وخروج به استخر را برای مبتدیان آسان نماییم.
ج:درجه حرارت آب وهوا مدت توقف در آب وابسته به مقدار درجه حرارت آب و هوا بستگی دارد.برنامه ی آموزشی هنگامی می تواند موفقیت آمیز باشد که کارآموزان در آب احساس آرامش نمایند.مثلاً سرد بودن آب باعث لرزش کارآموزان شناگر شده و این امر به نوبه ی خود در بازده ی کلاس اثر منفی خواهد داشت.در ضمن کودکان و نوجوانان از نظر تطبیق و هماهنگی گردش خون نسبت به بزرگسالان با اشکالاتی مواجههستند.درجه ی حرارت آب برای بزرگسالان باید ۲۷-۲۵ درجه و برای کودکان ۳۰-۲۸ درجه باشد.بنابراین تعلیم شنا برای مبتدیان در استخر سرپوشیده مناسب تر از استخر رو باز است،برای توفیق بیشتر در مراحل آموزشی لازم است به محض اینکه مبتدیان احساس سرما و لرزش و عدم علاقه مندی از خود نشان دادند به سرعت کلاس را تعطیل کنند.
آموزش گام به گام شنا در رامهرمز
غوطه وری در آب کار آموز شناگر باید بیاموزد که خود را مطمئن و متناسب در آب متعادل کرده و با اراده خود را به زیر آب کشیده و جهات مختلف را تشخیص دهد.
او باید زمانی که در آب غوطه وراست چشم هایش را باز نگهدارد.در ابتدا کار آموز به محض اینکه سرش را از آب بیرون آورد چشم هایش را تند تند دست می کشد این عمل نشان دهنده ترس زیاد است.با صبر و حوصله و تحمل زیاد می توان این ترس را از کار آموز گرفت.در نتیجه کارآموز باید یاد بگیرد که چشم های خود را در مدت طولاتی تری در آب باز نگاهدارد و یا بهتر خود را در آب به حالت غوطه وری در آورد.بدین ترتیب کار آموز شناگر تجربه های لازم را برای پیشرفت در مراحل بعدی پیدا خواهد کرد.
- در هنگام فرو رفتن ساده در آب سر باید به تدریج زیر آب فرو رود.
- صورت باید روی آب قرار گیرد و عمل بازدم (نفس را خالی کردن )در زیر آب صورت گیرد.
پرش در آب برای کسب اطمینان بیشتر،پرش در آب نقش مهمی را ایفاء می نماید به خصوص اگر این پرش با غوطه وری همراه باشد.پرش در آب اگر با غوطه وری همراه باشد،جسارت کارآموز شناگر را زیاد می کند و به او اعتماد به نفس خواهد داد.کارآموز شناگر روی لبه ی استخر می نشیند و داخل آب می پرد.بعد با حالت زانو جمع به داخل آب می پرد باید به کار آموز شناگر آموزش داد که پس از یک پرش در آب چگونه می تواند بدن خود را به حالت غوطه وری در آب در آورد.
تنفس در شنا تنفس یکنواخت و ارادی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.تنفس و یا به طور کلی عمل دم و بازدم با ریتم حرکات شنا باید هماهنگ باشد،زیرا در غیر این صورت مانعی در اجرای حرکات شنا به وجودمی آید.پس کارآموز شناگر باید بیاموزد که چطور در آب به طور صحیح تنفس نماید.
با توجه به اینکه ورزش شنا احتیاج به استقامت زیاد دارد،بنابراین باید خوب به این امر توجه شود.به کارآموز باید گفت که اگر نفس را در سینه حبس کند و خیلی آرام زانوها را به طرف شکم جمع کند و پاها را آرام از کف استخر جدا سازد،در این صورت حالت شناوری پیدا می کند.یعنی به محض اینکه به زیر آب برود بلافاصله کم کم به سطح آب می آید و حالت شناور بودن خود را احساس می کند و از این کار لذت می برد.ناگفته نماندکه مربی چند بار این حرکت را قبل از کار آموز انجام می دهد.
سرخوردن یکی دیگر از اصولی که به عنوان اصل اساسی شنا می توان محسوب کرد سرخوردن است.پس از اینکه کار آموز شناگر قادر شد خود را بدون استفاده از دست و پا در آب غوطه ور نماید می توان سرخوردن را به او آموزش داد.پس از اجرای حرکات مناسب در آب قبل از هر چیز کارآموز شناگر باید بیاموزد که چگونه بدن خود را به حالت افقی روی آب حفظ نماید تا بدین وسیله بدنش را در آب متعادل نگاه دارد.با کسب تجربه کافی،کارآموز شناگر می آموزد که پس از یک دم عمیق بدن خود را به حالت متعادل و مناسب در آب حفظ نماید.و از این حالت با گذاشتن پا به دیوار استخر و وارد آوردن فشار توسط پنجه های پا به دیوار،کار آموز شناگر در مسیر شنا سر می خورد.
سرخوردن بر روی آب می تواند به چند روش انجام شود:
بهترین روش در ابتدای آموزش اینست که مربی دست های شاگرد را در حالت شناوری گرفته و بکشد و بعد از کشش بلافاصله دست های شاگرد را رها کند تا اینکه شاگرد از سرخوردن لذت ببرد.حالت دیگر این است که وقتی کارآموز شناگر به حالت شناور بر روی آب است،مربی از کارآموز می خواهد که سر بخورد،به محض سرخوردن،مربی دستش را در کف پاهای شاگرد گذاشته واو را به طرف جلو هل می دهد.کار آموز از این حرکت خوشش می آید و می بیندکه به راحتی بر روی آب پیش روی می نماید.حالت دیگر اینست که مربی دست هایش را زیر شکم کارآموز شناگر قرار داده واو را به طرف جلو می برد.
سرخوردن بر روی آب با فشار یک پا به دیواره استخر
برای اینکه شاگرد عمل شناوری توام با پیشروی در آب به حالت خوابیده بر روی شکم را حس نماید،لازم است که با کمک گرفتن از دیواره استخر و فشار پا به دیواره اینکار را انجام دهد،مطابق شکل زیر شاگرد کنار استخر می ایستد و در حالی که دستهایش بالای سرش است،آرنجها کشیده و بازوانش به گوشهایش چسبیده اند یک پایش را به دیواره استخر می گذارد.مایوی شناگر به دیواره چسبیده است بدن را به طرف جلو خم می نماید –بدون اینکه سرش از دستانش خارج شود-
با گرفتن یک نفس عمیق و با فشار به دیواره استخر توسط یک پا به طرف سطح آب سر می خورد و در این حالت دستها،رانها و به طور کلی بدن کشیده است و سر هنوز در بین دستان قراردارد.
پس از تمام شدن هوای درون ششها و یا فرو افتادن پاها از حالت افقی می ایستد.به طور معمول بیشتر شناگران موقع بلند شدن و ایستادن از حالت سرخوردن به علت اینکه سرو بالاتنه را بالا میاورند در حالیکه هنوز پاهایشان زیر بدنشان قرار نگرفته است تلوتلو می خورند بایدبه آنان گفته شود موقعی که می خواهد بایستد وعمل سرخوردن شما تمام شده است قبل از خارج کردن سر و بالا تنه از آب اول پاها را به زیر شکم جمع نموده و به کف استخر و پس از اطمینان از اینکه پاهایتان روی زمین است سر را بلند کنید این حرکت را چند بار تکرار کنید.
سرخوردن با استفاده از فشار دو پا بر دیوار استخر
در این مرحله کنار دیواره استخر ایستاده،دستها بالای سر قرار می گیرد.یک پا به دیواره استخر تکیه دارد و قسمت پشت (ناحیه مایوی شناگر (به دیواره استخر چسبیده است قسمت بالاتنه یعنی سر،دستها و سینه را به قدری خم نموده و در آب قرار می دهیم.با گرفتن یک نفس عمیق در حالکیه سر و دستها کشیده و به سمت جلو است پای دیگر را بلند کرده و با گذاشتن کنار پائی که به دیواره ی استخر تکیه دارد،به دیواره ی استخر فشار وارد آورده و بدن را صاف می نمائیم و به طرف جلو سر می خوریم.
در این مرحله چون نیروی هر دو پا مورد استفاده قرارمی گیرد،شنا گر با سرعت بیشتری به جلو می رود و در عین حال مسافت بیشتری را به حالت شناور طی می نماید.
سرخوردن از میان حلقه
کف پاها را به دیواره ی استخر بچسبانید،دستهارابه اندازه ی عرض شانه باز و رو به جلو نگهدارید،سر در میان دو دست قراردارد یا اینکه گوشها به بازوانچسبانده می شود.فاصله دیواره ی استخر تا حلقه باید ۵/۲ متر باشد و ارتفاع حلقه از سطح آب ۵/۱ متر باشد.
پاها را محکم به دیواره ی استخر فشارداده و سربخورید،برای اینکه بهتر زیر آب را ببینید،می توانید از عینک استفاده کنید.
عمل سرخوردن از میان حلقه را چندین بار انجام دهید تا اینکه برای شما آسان شود.دستها تا لحظه ی آخر سر خوردن درجلو قرار دارد و هنگام ایستادن ابتدا روی پاهای خودبایستید و بعد بالاتنه (سر و سینه )را بالابیاورید،تا تلوتلو نخورید.
نکاتی که باید در تمام مدت سرخوردن در شنا مورد توجه مربی قرار گیرد عبارتست از :
- کارآموز نباید هنگام سرخوردن خودش را روی آب بیندازد.
- آرنج های دست خم نشود.
- در حین شناوری عضلات بدن نباید به طور کامل منقبض شود.
- در هنگام سرخوردن،دستها بیشتر از عرض شانه باز نشود.
- بدن از دیواره ی استخر قبل از اقدام به فشار آوردن به دیواره ی استخر توسط پاها جدا نشود.
- در تمام طول مدت سرخوردن و شناوری سر از بین دستها خارج نشود.
- خم نمودن کامل بالا تنه تا کمر و گذاردن آن در داخل آب موقعی که با هر دو پا می خواهید به دیواره فشار وارد کنیم.
- هر قدر طول مدت نگه داری نفس بیشتر شود در نتیجه مسافت بیشتری رامی توان طی نمود.لذا بایداز یک نفس عمیق استفاده نمایید (باید توجه داشت که در زمینه ی نگه داری نفس برای مدت طولانی نباید به شاگرد فشار وارد آورد (در هنگام سرخوردن نبایستی بدن به زیر آب برود،زیرامقصود اینست که بدن در سطح آب حرکت کند.
نقش درجه حرارت آب استخر در آموزش شنا چقدر است؟
مدت توقف در آب وابسته به مقدار درجه حرارت آب و هوا بستگی دارد.برنامه ی آموزش شنا هنگامی می تواند موفقیت آمیز باشد که کارآموزان در آب احساس آرامش نمایند.مثلاً سرد بودن آب باعث لرزش کارآموزان شناگر شده و این امر به نوبه ی خود در بازده ی کلاس اثر منفی خواهد داشت.در ضمن کودکان و نوجوانان از نظر تطبیق و هماهنگی گردش خون نسبت به بزرگسالان با اشکالاتی مواجه هستند.درجه ی حرارت آب برای بزرگسالان باید 27-25 درجه و برای کودکان 30-28 درجه باشد.بنابراین آموزش شنا برای مبتدیان در استخر سرپوشیده مناسب تر از استخر رو باز است،برای توفیق بیشتر در مراحل آموزش شنا لازم است به محض اینکه مبتدیان احساس سرما و لرزش و عدم علاقه مندی از خود نشان دادند به سرعت کلاس را تعطیل کنند.
غوطه وری اولین مرحله از آموزش شنا است.کار آموز شناگر باید بیاموزد که خود را مطمئن و متناسب در آب متعادل کرده و با اراده خود را به زیر آب کشیده و جهات مختلف را تشخیص دهد.
شناگر باید زمانی که در آب غوطه ور است چشم هایش را باز نگهدارد.در ابتدا کار آموز به محض اینکه سرش را از آب بیرون آورد چشم هایش را تند تند دست می کشد این عمل نشان دهنده ترس زیاداست.با صبر و حوصله و تحمل زیاد می توان این ترس را از کار آموز گرفت.در نتیجه کارآموز باید یاد بگیرد که چشم های خود را در مدت طولاتی تری در آب باز نگاهدارد و یا بهتر خود را در آب به حالت غوطه وری در آورد.بدین ترتیب کار آموز شناگر تجربه های لازم را برای پیشرفت در مراحل بعدی پیدا خواهد کرد.
در هنگام فرو رفتن ساده در آب سر باید به تدریج زیر آب فرو رود.
صورت باید روی آب قرار گیرد و عمل بازدم (نفس را خالی کردن )در زیر آب صورت گیرد.
پرش در آب یکی دیگر از مراحل آموزش شنا پرش شناگر در آب است.برای کسب اطمینان بیشتر،پرش در آب نقش مهمی را ایفاء می نماید به خصوص اگر این پرش با غوطه وری همراه باشد.پرش در آب اگر با غوطه وری همراه باشد،جسارت کارآموز شناگر را زیاد می کند و به او اعتماد به نفس خواهد داد.کارآموز شناگر روی لبه ی استخر می نشیند و داخل آب می پرد.بعد با حالت زانو جمع به داخل آب می پرد باید به کار آموز شناگر آموزش داد که پس از یک پرش در آب چگونه می تواند بدن خود را به حالت غوطه وری در آب در آورد.
تنفس در شنا تنفس یکنواخت و ارادی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.تنفس و یا به طور کلی عمل دم و بازدم با ریتم حرکات شنا باید هماهنگ باشد،زیرا در غیر این صورت مانعی در اجرای حرکات شنا به وجودمی آید.پس کارآموز در طی مراحل آموزش شنا باید بیاموزد که چطور در آب به طور صحیح تنفس نماید.
با توجه به اینکه ورزش شنا احتیاج به استقامت زیاد دارد،بنابراین باید خوب به این امر توجه شود.به کارآموز باید گفت که اگر نفس را در سینه حبس کند و خیلی آرام زانوها را به طرف شکم جمع کند و پاها را آرام از کف استخر جدا سازد،در این صورت حالت شناوری پیدا می کند.
یعنی به محض اینکه به زیر آب برود بلافاصله کم کم به سطح آب می آید و حالت شناور بودن خود را احساس می کند و از این کار لذت می برد.ناگفته نماندکه مربی چند بار این حرکت را قبل از کار آموز انجام می دهد.
سرخوردن یکی دیگر از اصولی که به عنوان اصل اساسی آموزش شنا می توان محسوب کرد سرخوردن است.پس از اینکه کار آموز شناگر قادر شد خود را بدون استفاده از دست و پا در آب غوطه ور نماید می توان سرخوردن را به او آموزش داد.پس از اجرای حرکات مناسب در آب قبل از هر چیز کارآموز شناگر باید بیاموزد که چگونه بدن خود را به حالت افقی روی آب حفظ نماید تا بدین وسیله بدنش را در آب متعادل نگاه دارد.با کسب تجربه کافی،کارآموز شناگر می آموزد که پس از یک دم عمیق بدن خود را به حالت متعادل و مناسب در آب حفظ نماید.و از این حالت با گذاشتن پا به دیوار استخر و وارد آوردن فشار توسط پنجه های پا به دیوار،کار آموز شناگر در مسیر شنا سر می خورد.
آموزش شنا،اموزش شنا،آموزش کامل شنا،آموزش شنا تصویری،آموزش شنا دانلود،آموزش شنا فیلم
سرخوردن بر روی آب می تواند به چند روش انجام شود:
بهترین روش در ابتدای آموزش شنا اینست که مربی دست های شاگرد را در حالت شناوری گرفته و بکشد و بعد از کشش بلافاصله دست های شاگرد را رها کند تا اینکه شاگرد از سرخوردن لذت ببرد.
سرخوردن با استفاده از فشار دو پا بر دیوار استخر
در این مرحله کنار دیواره استخر ایستاده،دستها بالای سر قرار می گیرد.یک پا به دیواره استخر تکیه دارد و قسمت پشت (ناحیه مایوی شناگر )به دیواره استخر چسبیده است قسمت بالاتنه یعنی سر،دستها و سینه را به قدری خم نموده و در آب قرار می دهیم.با گرفتن یک نفس عمیق در حالکیه سر و دستها کشیده و به سمت جلو است پای دیگر را بلند کرده و با گذاشتن کنار پائی که به دیواره ی استخر تکیه دارد،به دیواره ی استخر فشار وارد آورده و بدن را صاف می نمائیم و به طرف جلو سر می خوریم.
در این مرحله چون نیروی هر دو پا مورد استفاده قرارمی گیرد،شنا گر با سرعت بیشتری به جلو می رود و در عین حال مسافت بیشتری را به حالت شناور طی می نماید.
سرخوردن از میان حلقه
کف پاها را به دیواره ی استخر بچسبانید،دستهارابه اندازه ی عرض شانه باز و رو به جلو نگهدارید،سر در میان دو دست قراردارد یا اینکه گوشها به بازوانچسبانده می شود.فاصله دیواره ی استخر تا حلقه باید 5/2 متر باشد و ارتفاع حلقه از سطح آب 5/1 متر باشد.پاها را محکم به دیواره ی استخر فشارداده و سربخورید،برای اینکه بهتر زیر آب را ببینید،می توانید از عینک استفاده کنید.
عمل سرخوردن از میان حلقه را چندین بار انجام دهید تا اینکه برای شما آسان شود.دستها تا لحظه ی آخر سر خوردن درجلو قرار دارد و هنگام ایستادن ابتدا روی پاهای خودبایستید و بعد بالاتنه (سر و سینه )را بالابیاورید،تا تلوتلو نخورید.
نکاتی که باید در تمام مدت سرخوردن مورد توجه مربی قرار گیرد عبارتست از :
- کارآموز نباید هنگام سرخوردن خودش را روی آب بیندازد.
- آرنج های دست خم نشود.
- در حین شناوری عضلات بدن نباید به طور کامل منقبض شود.
- در هنگام سرخوردن،دستها بیشتر از عرض شانه باز نشود.
- بدن از دیواره ی استخر قبل از اقدام به فشار آوردن به دیواره ی استخر توسط پاها جدا نشود.
- در تمام طول مدت سرخوردن و شناوری سر از بین دستها خارج نشود.
- خم نمودن کامل بالا تنه تا کمر و گذاردن آن در داخل آب موقعی که با هر دو پا می خواهید به دیواره فشار وارد کنیم.
- هر قدر طول مدت نگه داری نفس بیشتر شود در نتیجه مسافت بیشتری رامی توان طی نمود.لذا بایداز یک نفس عمیق استفاده نمایید (باید توجه داشت که در زمینه ی نگه داری نفس برای مدت طولانی نباید به شاگرد فشار وارد آورد )
- در هنگام سرخوردن نبایستی بدن به زیر آب برود،زیرامقصود اینست که بدن در سطح آب حرکت کند
بهترین سن برای آموزش شنا در کودکان در رامهرمز
آموزش شنا به کودکان باید در زمانی اتفاق بیافتد که کودک آمادگی و علاقه خود را نسبت به شنا کردن نشان دهد.اگر کودک شما به بازی با آب در وان علاقه دارد می توانید آموزش شنا را شروع کنید.بسیاری از کودکان به حمام کردن و باز ی با آب در وان و همچنین غوطه ور شدن در آب علاقه فراوان دارند و از این کارها لذت می برند بنابراین چنانچه در این بخش از نمناک گفته ایم می توانید کودک خود را به استخر برده و اجازه دهید تحت مراقبت شما با آب بیشتر آشنا شود و از بازی کردن در آب لذت ببرد،به این ترتیب کم کم می توانید شنا کردن را هم به او آموزش دهید.
فواید ورزش شنا برای کودکان
شنا برای کودکان بسیار مفید است و سبب بالا رفتن آمادگی قلبی-عروقی آنها خواهد شد.شنا سبب حفظ تعادل کودکان کوچکتر شده و عضلات پای آنها را تقویت می کند.شنا حس اعتماد به نفس و استقلال به کودکان می بخشد طوری که بتوانند به توانایی های خود اکتفا نمایند.شنا و بازی در آب سبب باز شدن ذهن کودک و ایجاد احساس شادی در او شده،این تفریح اشتهای کودک را افزایش می دهد و دارای فواید جسمی و روانی است.پیش از این هم در بخش های قبلی ورزش و تناسب اندام نمناک توضیح دادیم شنا کرد باعث می شود تا کودکان انرژی شان را تخلیه کنند و این موضوع به خصوص برای کودکان بیش فعال بسیار خوب است و باعث می شود کمی آرام تر باشند.
سن مناسب آموزش ورزش شنا
جنین در طول 9 ماه بارداری در شکم مادر درون محیط مایعی قرار دارد بنابراین اگر نوزاد تازه به دنیا آمده را درون آب قرار دهید در چند ساعت اول تولد می تواند دست و پا بزند و خودش را شناور نگه دارد.کودک را از 6 ماهگی یا یک سالگی به بعد می توان آب آشنا کرد به طوری که پدر یا مادر کودک را در آغوش گرفته و وارد آب شود اما نباید به هیچ وجه کودک را از خود جداکنند و فقط کودک باید در آغوش پدر یا مادرش با آب تماس داشته باشد زیرا در این سن کودک روی حرکاتش کنترلی ندارد تا بتواند بازی خاصی انجام دهد.برای آموزش شنا به کودکان باید تا 4 سالگی کودک صبر کرد تا او بتواند خودش را روی آب نگه دارد و مهارت های شنا را بیاموزد.
اما نباید زیر 4 سالگی به فرزندتان شنا یاد بدهید زیرا عضلات و سیستم عصبی کودک درزیر این سن هماهنگ نیست و او نمی تواند تکنیک های شنا را بیاموزد و فشار زیادی به عضلات او وارد می شود،همچنین احتمال دارد که آب را ببلعد و آب زیادی وارد ریه و دستگاه گوارش خود نماید که این کار بسیار خطرناک است.شنا و هیچ ورزش دیگری نباید به کودک فشار وارد نماید ودر او استرس ایجاد کند.اگر والدین به کودک خود برای یادگیری چنین ورزش هایی اصرار نمایند کودک از ورزش زده می شود.
شنا کودک
بازی های مناسب کودکان 2 ساله در آب
پس از دو سالگی و بعد از اینکه کودک توانایی راه رفتن را بیاموزد،می توان او را در آب کم عمق قرار داد تا بازی کند و راه برود اما هیچگاه از کنار فرزندتان دور نشوید و او را تنها نگذارید.
در سن دو سالگی می توان به کودک توپ بازی در آب را آموخت اینگونه که شما باید توپ را در آب بیندازید تا او توپ را بگیرد.همچنین کودک شما می تواند انواع اسباب بازی های پلاستیکی خود را برای بازی کردن درون آب ببرد.
آب مناسب برای بازی کودکان
آب های آرام که موج و تلاطم ندارند بهترین آب برای شنای کودک هستند.بنابراین کودکان بهتر است از استخرهای خیلی کوچک مخصوص کودک یا استخرهایی که برای شنای مادر و کودک طراحی شده،به این شرط که نکات بهداشتی استخرها رعایت شده باشد و کلر آن ها استاندارد باشند،استفاده نمایند.
معایب شنا کردن در استخر برای کودکان
آب تنی یا شنا کردن در استخرها معایبی نیز دارد که یکی از مهم ترین معایب آنها،حساسیت نسبت به کلر آب است زیرا در صورتی که کلر وارد منافذ تنفسی کودک شود در او آلرژی تنفسی ایجاد می کند و اگر کلر آب در حد استاندارد نباشد،آلرژی شدید تر خواهد شد.کودکانی که مبتلا به آسم هستند در صورتی که برای شنا به استخرهایی که کلر آب آنها زیاد است بروند،دچار آلرژی های بینی به خصوصآلرژی های ریوی می شوند و به علائمی مانند سرفه،خس خس سینه و...مبتلا خواهند شد.بنابراین اگر کودکتان را به استخر می برید،او را به استخری ببرید که میزان کلر آب آن مرتب اندازه گیری گردد.
از دیگر معایب بردن کودکان به استخر این است که اگر کودک به استخری وارد گردد که آب آن آلوده باشد و چند روز بدون اینکه تصفیه شود،مورد استفاده قرار بگیرد می تواند منبعی برای عفونت های باکتریال باشد و در سینوس ها و ریه کودکان وارد شود و عفونت های سینوسی و ریوی ایجاد نماید.
و اگر آب استخر منبع عفونت های قارچی باشد و در تماس با پوست،عفونت های قارچی پوست را ایجاد می کند یا اگر آب استخر منبع عفونت های مایکوباکتریوم باشد.این عفونت ها،روی سطح پوست به آرامی فعالیت می کنند و ضایعه های پوستی را ایجاد می کنند.
اگر کودکان به طور همزمان وارد استخر شوند به طوری که برخی از آنها قادر به علت عدم کنترل ادرار و مدفوع خود آب را آلوده نمایند و آب استخر به موقع تعویض نشود و سیتسم فیلتراسیون و تصفیه هم برای استخر وجود نداشته باشد،متعاقب استفاده از این استخرها بیماری های گوارشی و بیماری ناشی از فعالیت بعضی از ویروس های خاص مانند آدنوویروس ها بین کودکان شیوع پیدا می کند.
خطر عفونت های ادراری برای دختربچه ها بعد از ورود به استخر آلوده نیز وجود دارد پس بهتر است فرزندتان را به استخرهای استاندارد ببرید یا در خانه استخر بادی کوچکی را با آب پر کنید و اجازه دهید در آن بازی کند.
شنا برای کودک
در شرایط زیر کودک را به استخر نبرید:
اسهال:اگر فرزندتان دچار اسهال است او را به استخر نبرید زیرا بهترین پوشک ها نیزنمی توانند از وارد شدن باکتری به آب جلوگیری کنند و در این صورت آب استخر آلوده می شود.
عفونت گوش:شنا سبب افزایش خطر عفونت کانال خارجی گوش می شود پس اگر فرزندتان از قبل دچار عفونت گوش است او را شنا نبرید زیرا سبب می شود مشکلش دو چندان شود.
سرفه و سرماخوردگی:از دیگر عواملی که باعث آلوده شدن آب استخر می شود آبریزش بینی و سرفه است همچنین سردی آب می تواند سرماخوردگی کودکتان را تشدید نماید.
عفونت چشم:شنا کردن با عفونت چشم،چشم ها را آزار می دهد و باکتری را به دیگران انتقال خواهد داد.
آسم،آلرژی و اگزما:هنگام ابتلا فرزندتان به آسم یا آلرژی او را به استخر نبرید زیرا کلر استخر بیماری او را بدتر می کند.اگر فرزندتان اگزما دارد،از او مراقبت ویژه ای نمایید و با پزشکش مشورت کنید.
نکاتی برای انتخاب استخر مناسب برای شنای کودکتان
برای کاهش ریسک سرایت عفونت استخر باید دارای حوضچه جداگانه ویژه نوزادان باشد.
کودک خود را به استخری ببرید که آب آن به صورت منظم عوض می شود.
کودک خود را به استخر سرپوشیده که دارای دستگاه های تهویه است ببرید.
استخری با عمق کم انتخاب کنید تا بتوانید به خوبی مراقب فرزندتان باشید.
برای مواقع ضروری حضور نجات غریق در کنار استخر الزامی است.
وسایل مورد نیاز برای بردن کودک به استخر
پوشک استخری:پوشک استخری پوشکی است که داخل آب باد نمی کندو دارای چسب های بیشتر و خاصیت الاستیسیته یا کشسانی بالاتری هستند و باعث می شود ادرار و مدفوع کودک به آب وارد نشود.
اسباب بازی های آبی:برای سرگرم کردن بچه ها در استخر اسباب بازی های ضدآبی که روی سطح آب شناور می مانند همراه خود ببرید.
حوله:یک حوله نرم برای خشک کردن فرزندتان نیاز دارید.
شیشه شیر و میان وعده:یک شیشه شیر و پوره میوه هایی مثل موز همراه خود ببرید زیرا بعد از استخر،کودکتان گرسنه می شود.
لباس اضافه:یک دست لباس اضافه را همراه خود برای کودکتان به استخر ببرید.
مراقبت از کودک در استخر
از استخرهایی که از کلر زیادی استفاده می کنند،دوری کنید.
از لوازم برقی اطراف اسیتخر که ممکن است کودکتان در معرض آن ها قرار بگیرد،آگاه باشید و دوری کنید.
کمک های اولیه برای احیای فرد در حال خفگی را یاد بگیرید.
هیچ وقت کودک خود را در آب حتی آب های کم عمق یا وان کودک تنها رها نکنید زیرا اگر کودک 30 ثانیه در آب فرو رود غرق می شود.
کودک در زمان بازی نباید سرش را وارد آب کند و باید سر کودک با آب تماس نداشته باشد زیرا ذرات شیمیایی،کلر یا آلودگی های احتمالی موجود در آب به دستگاه تنفسی و گوارشی او وارد می شوند و برای او مشکلاتی را به وجود می آورند.
کودکان شیرخوار باید با پوشک مخصوص شنا داخل آب بروند زیرا توانایی کنترل ادرار و مدفوع خود را ندارند و ممکن است آب را آلوده نمایند و سلامتی خود و سایر کودکان را به خطر اندازند.
آموزش شنا به کودکان از چه سنی آغاز شود؟ چند جلسه در هفته و به چه مدت باید ادامه داشته باشد؟ چگونه خیالمان راحت باشد که در استخر برای فرزندمان مشکلی پیش نمی آید؟ شاید خیلی از ما دوست داریم فرزندمان شنا یاد بگیرد،اما ممکن است سوالات و نگرانی های زیادی در ذهن داشته باشیم.در ادامه بعضی از این سوالات و راه کارهای احتمالی را با هم بررسی می کنیم.
چه شناگر حرفه ای باشیم،و چه خودمان هنوز به حد مرگ از آب بترسیم،توقع داریم فرزندمان بعد از چهاردست وپارفتن،راه رفتن و دویدن،شنا کردن را یاد بگیرد.فقط چند مهارت دیگر در زندگی هستند که به اندازه توانایی زنده ماندن در آب مهم اند.و کلاس شنا جایی است که همه چیز از یادگیری شناور ماندن روی آب،دوچرخه زدن در آب تا شنای آزاد پنجاه متر در ۲۳ ثانیه و بردن مدال طلا،همه از آن جا شروع می شوند.
اما نحوه آموزش شنا و تشخیص بهترین سن آموزش شنا برای کودکان به سادگی آموزش راه رفتن به آنها نیست.آیا شروع آموزش شنا به کودکان از نه ماهگی مناسب است ؟ کلاس شنا برای کودکان چند جلسه در هفته باید برگزار شود؟ چه زمانی دیگر نیازی نیست به کلاس برود؟ به عنوان پدر و مادر،هنگام ثبت نام فرزندمان برای کلاس شنا،با گزینه های زیادی روبه رو می شویم که باعث سردرگمی مان می شوند و هم اینکه سوالات زیادی برایمان مطرح می شود.
در اینجا،پانزده سوال متداولی را که در مورد آموزش شنا به کودکان برای ما به عنوان والدین پیش می آید،با هم بررسی می کنیم.همچنین توصیه های مفیدی در مورد نحوه آموزش شنا به کودکان ارائه خواهیم کرد.
آموزش شنا به کودکان از چه سنی آغاز شود ؟
می توانیم هر زمانی که بخواهیم فرزندمان را با آب آشنا کنیم،هرچند بیشتر دکترها توصیه می کنند حداقل چند ماه پس از تولد کودک صبر کنیم.شاید بعضی از ما شناگران خوبی باشیم،در این صورت آموزش شنا به فرزندانمان را خودمان می توانیم به عهده بگیریم.اگر اعتمادبه نفس کافی نداریم می توانیم در کلاس های در آغوش (نوزاد در آغوش مادر)که فعلا در مراکز محدودی ارائه می شود،شرکت کنیم.معمولا این نوع کلاس ها برای نوزادان شش ماهه قابل ارائه هستند.
تا چهار سالگی،بیشتر کودکان آمادگی لازم برای آموزش های رسمی و حرفه ای تر را دارند.در واقع،کودکان پیش دبستانی،روزانه آموزش های زیادی می بینند،در نتیجه اضافه کردن آموزش شنا به فعالیت های ورزشی شان منطقی به نظر می رسد.
هزینه کلاس آموزش شنا به کودکان چقدر است؟
شهریه کلاس شنا بسته به شهر محل سکونت و سطح مربی مربوطه،متفاوت است.کلاس های شنا به صورت خصوصی،نیمه خصوصی و گروهی تشکیل می شوند.هرچقدر تعداد افراد در یک گروه بیشتر باشد هزینه کلاس ها کمتر می شود.
هر جلسه آموزش شنا به کودکان باید چند ساعت باشد؟
بیشتر کلاس های شنا یک ساعته برگزار می شوند.اگر کلاس طولانی باشد،ممکن است کودکان سردشان شود و تمرکزشان را از دست بدهند.علاوه بر این،اگر کودکان مبتدی باشند،تعداد تمرین هایی که دارند کم است و مجبور می شوند حرکات تکراری و کسل کننده انجام دهند و انگیزه شان را برای یادگیری شنا از دست بدهند.
آموزش شنا به کودکان –خصوصی یا گروهی در رامهرمز؟
بهتر است این سوالات را از خودمان بپرسیم:کودکم در گروه تمرکز بیشتری دارد یا در تمرین با مربی خصوصی؟ آیا ممکن است فرزند من در گروه تمرکز بقیه بچه ها را هم برهم بزند؟ همچنین نگرانی هایی در مورد ایمنی بچه ها در محیط استخر هست که باید در نظر داشته باشیم.از آن جایی که یک مربی همزمان نمی تواند حواسش به همه بچه ها باشد باید ببینیم فرزند ما از مربی حرف شنوی دارد و به دستورات او عمل می کند؟ مثلا اگر مربی بگوید لبه استخر بنشیند،به جای آن در قسمت عمیق استخر نمی پرد.
برای بعضی بچه ها،کلاس گروهی باعث ایجاد حس رقابت سالم می شود و آنها را به یادگیری بیشتر تشویق می کند.برعکس،بعضی از کودکان ترجیح می دهند موقع تمرین کسی تماشایشان نکند.
نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم هدف ما از آموزش شنا به فرزندمان است.در صورتی که فقط می خواهیم فرزندمان تفریح و فعالیت آبی داشته باشد و وقتش را با هم سن و سالانش بگذراند،کلاس گروهی انتخاب مناسبی است.اگر قصد داریم فرزندمان دوره های فشرده ای را بگذارند و سریع تر پیشرفت کند،کلاس خصوصی انتخاب بهتری است.یا اگر فرزندمان دوست هم سن و سال و هم سطح از نظر مهارت شنا دارد،کلاس خصوصی دو نفره می تواند گزینه خوبی باشد.این کلاس هم از نظر اقتصادی برای خانواده ها مناسب است و هم بچه ها لذت بیشتری خواهند برد.
کجا فرزندمان را کلاس شنا در رامهرمز ثبت نام کنیم؟
بستگی به جایی دارد که زندگی می کنیم،اما معمولا استخرهای عمومی کلاس های شنا تابستانی برگزار می کنند که جای مناسبی برای شروع شنا و آشنایی با آب هستند.شاید استخر دانشگاه ها به ذهن خانواده ها نرسد.اما استخر دانشگاه ها با شروع تابستان و تعطیلی دانشگاه،برای بچه ها کلاس های آموزشی شنا برگزار می کنند که اغلب کیفیت بالایی دارد.در صورتی که نزدیک چنین دانشگاهی باشیم خیلی خوش شانس هستیم.
علاوه بر این،استخرهای متعلق به سازمان ها گزینه دیگری هستند که معمولا برای کارمندان خود تسهیلاتی در نظر می گیرند.قبل از ثبت نام فرزندمان در استخرهای عمومی می توانیم از محل کار در مورد کلاس های تابستانه برای بچه ها پرس و جو کنیم.به این ترتیب هم در هزینه ها صرفه جویی کرده ایم و هم کودکمان به کلاس های شنا با کیفیت بالاتری می رود.
آموزش شنا به کودکان تا چه مدت ادامه پیدا کند؟
برای بچه هایی که از قبل شنا کردن بلد هستند،بهتر است با شروع تابستان یکی دو جلسه کلاس بروند تا مهارت هایی را که یاد گرفته بودند دوباره به خاطر بیاورند.کودکان،به چند جلسه یادآوری نیاز دارند تا دوباره بتوانند آرامش خود را در آب حفظ کنند،دوچرخه بزنند و مهارت های دیگر را به یاد آورند تا ایمنی شان به خطر نیفتد.
یک جلسه یادآوری به آنها کمک می کند مهارتشان را دوباره به دست آورند و آماده شنا در بخش عمیق استخر شوند.اگر فرزند ما تازه کار است،بهتر است به او اجازه دهیم که کامل آموزش های مقدماتی سپری کند تا به حد مدنظرمان برسد.البته تا زمانی که از آموزش شنا لذت می برند و پیشرفت می کنند بهتر است کلاس ها ادامه داشته باشد.
فاصله بین کلاس های شنا چطور باشد؟
مداومت،کلید یادگیری شناست.استخر بردن منظم کودک (مثلا یک بار در هفته در طول چند ماه)خیلی بهتر است از اینکه یک هفته کلاس فشرده برود و هفته بعد اصلا شنا نکند،یا اینکه کلا هرازگاهی شنا کند.معمولا کلاس های دو تا سه جلسه در هفته به مدت یک تا دو ماه و گاهی در سراسر تابستان برگزار می شوند.و مسلما هرقدر هم که کودک در یک جلسه پیشرفت کرده باشد،هرچقدر فاصله جلسات بیشتر باشد،احتمال فراموشی بیشتر می شود.
اگر فرزندمان علاقه اش به شنا را از دست بدهد یا دیگر پیشرفت نکند،چه کار باید بکنیم؟
شنا مهارتی است که مانند چهاردست وپارفتن،راه رفتن و نوشتن اسم باید یاد گرفته شود.یاد گرفتن بعضی کارها بیشتر زمان می برد.ما نمی توانیم فرزندمان را مجبور کنیم که برخلاف میل خودش در آب بماند،چون این کار می تواند خطرناک باشد.پس نباید عجله کنیم و به آنها فشاربیاوریم.
کودکی که به بازی کردن در آب و بازی های آبی علاقه دارد به نسبت کسی که از آب خوشش نمی آید و یا از آن می ترسد،زودتر شنا را یاد می گیرد.اگر دیدیم کودکمان دارد علاقه اش را از دست می دهد،باید اجازه بدهیم در آب استخر بازی کند و کم کم با آب دوست شود و چیزهایی را که دوست دارد یاد بگیرد.
همین موضوع برای کودکی که پیشرفتی در کلاس ها نشان نمی دهد نیز صادق است.باید اجازه دهیم تا بازی کند.و همچنین قبل از این که واداراش کنیم چیزهای جدیدی یاد بگیرد،بگذاریم مهارت های کسب شده قبلی اش را با تمرین و تکرار تقویت کند.
چه موقع فرزندمان آماده عضویت در تیم شنا است؟
قبل از هر چیز باید به خاطر داشته باشیم هدف ما از آموزش شنا به کودکان حفظ ایمنی آن ها در برابر آب و البته داشتن یک تفریح و سرگرمی تابستانه است.هدف ما تبدیل کردن فرزندمان به قهرمان المپیک نیست.اما بعضی کودکان ممکن است به دلیل استعداد ذاتی شان در این رشته ورزشی آینده خوبی داشته باشند.
تیم های شنا در سطوح مختلف به رقابت می پردازند.در سطح مبتدی،کودکان باید شنای آزاد و کرال پشت را در طول کامل استخر بدون توقف،به راحتی طی کنند.بعضی دیگر توقع دارند که بچه ها حداقل کمی مهارت شنای قورباغه هم داشته باشند.این موضوع به تیمی که قرار است کودکمان در آن عضو شود بستگی دارد.ولی بیشتر تیم ها پذیرش خود را از سنین شش تا هشت سال شروع می کنند.
از طرف دیگر،در لیگ های تابستانی،بیشتر تیم ها معمولا انتظار کمتری از شرکت کنندگان دارند،و در فصل های بعدی سال و به تدریج آموزش های مرتبط با عضویت در تیم به شناگران کوچکمان داده می شود.جالب است بدانید در برخی لیگ های تابستانی حتی امکان شرکت کردن کودکان چهارساله نیز وجود دارد.
چگونه فرزندمان را تشویق کنیم که به شناگر بهتری تبدیل شود؟
تشویقشان کنیم! کودکمان دارد چیزی سخت و جدید یاد می گیرد.بعضی از ما والدین از رشوه و جایزه استفاده می کنیم.شاید به نظر اشکالی نداشته باشد،اما اکثر مربیان اعتقاد دارند،پدر و مادر بهتر است فقط بچه ها را تشویق کنند.
در زمان تمرین شنای کودکمان چه باید بکنیم؟
زمانی را که فرزندمان در استخر است میتوانیم به جای سرگرم شدن با گوشی موبایل و خواندن اخبار روز،خودمان هم به استخر برویم و تنی به آب بزنیم.با این کار می توانیم ببینیم که مربی و فرزندمان با هم چه تمریناتی انجام می دهند.گوش دهیم و «زبان آموزش شنا»را یاد بگیریم.مثلا ببینیم مربی از چه کلمات و مثال هایی برای آموزش شنای پای دوچرخه و شناور ماندن در آب استفاده می کند.معمولا مربیان با استفاده از بازی حرکت دوچرخه را به کودکان یاد می دهند که به یادگیری فرزندمان خیلی کمک می کند.
اما بهتر است به یاد داشته باشیم که در استخر به فرزندمان نچسبیم و محدودش نکنیم.در کلاس درس در کنار فرزندمان نمی نشینیم،پس چرا در استخر مداوم در اطراف او باشیم؟ به کودکمان فضای کافی بدهیم که با مربی رابطه دوستانه ای داشته باشد و تکنیک های لازم برای آموختن شنا را بدون دخالت ما یاد بگیرند.
چه کار می توانیم انجام دهم که به یادگیری فرزندمان کمک کنیم؟
تمرین،تمرین،تمرین! با مربی کودکمان حرف بزنیم و از او در مورد مهارت هایی که فرزندمان نیاز به تمرین بیشتر دارد سوال کنیم.می توانیم در زمان های مشخصی در هفته فرزندمان را به استخر ببریم و بگذاریم که بازی کند.نیازی نیست که خودمان تمام وقت در آب باشیم که مهارت های شنا را به فرزندمان یاد بدهیم.کافی است که تنها ۵ تا۱۰ دقیقه برای مرور درس های گذشته با کودک خود وقت بگذرانیم.ممکن است این زمان کم به نظر برسد،ولی اگر تمرین ها مستمر باشد،بسیار مفید است.
ایمنی در برابر آب چیست؟
از لحاظ فنی چیزی به عنوان «ایمنی در برابر آب»وجود ندارد.هر اتفاقی ممکن است حتی برای با تجربه ترین شناگران نیز رخ دهد.اما چند مهارت است که همیشه برای کاهش صدمات و مرگ و میر ناشی از خفگی و غرق شدن در آب توصیه می شود که هر شخصی باید یاد بگیرد.
بهتر است همه بلد باشیم بر روی پشت و شکم خود روی آب شناور بمانیم و بتوانیم در جای خود شنا کنیم و به اصطلاح پای دوچرخه بزنیم.همچنین از حالت ایستاده به شناور و برعکس در آب تغییر حالت دهیم.هرکسی باید بتواند که در آب،روی شکم یا به پشت،شنا کند.کودک ما هم باید بلد باشد که همه این کار ها را انجام دهد و بتواند به نشانه کمک چه در حالت پای دوچرخه و چه در حالت شنا دست خود را تکان دهد.
حتی اگر کودک خود را در برابر آب ایمن می دانیم همیشه باید او را در استخر و یا اطراف آن زیر نظر بگیریم.همچنین هیچ کودکی هرگز و هرگز نباید به تنهایی در آب شنا کند.
آیا باید فرزندمان از بازوبند شنا استفاده کند؟
خیر! بازوبندهای شنا خیلی مورد اعتماد نیستند.از نظر ایمنی،اصلا با جلیقه نجات قابل مقایسه نیستند.کودک حتی زمانی که بازوبند شنا داشته باشد باز ممکن است در حالتی که بر روی شکم است و صورتش درون آب است راه تنفسش بسته شود.
علاوه بر این،بازوبند شنا مانع یادگیری کودکان می شود.زیرا که باعث محدودیت در حرکت بازوها می شود و احساسی غیرواقعی در آب به کودکان می دهد.درحالی که بازو مثل پا سنگین نیست،باز هم راحت زیر آب فرو می روند.
در کلاس شنا برای کودکان چه تجهیزاتی مورد نیاز است؟
اصلی ترین چیزی که نیاز داریم،آب است.البته قبل از شروع آموزش شنا به کودکان،کودکمان به یک دست مایوی راحت هم نیاز دارد.اگر فرزندمان هنوز نمی تواند برای دستشویی رفتن اطلاع دهد،بهتر است که پوشک مناسب استخر همراه داشته باشیم.خیلی از بچه ها شاید بخواهند از عینک شنا هم استفاده کنند و بعضی از آنها به عینک شنا عادت می کنند.اسباب بازی هایی مانند اردک پلاستیکی هم می تواند مفید باشد،هرچند که ممکن است ضروری نباشد.
این روزها ما به دنبال فعالیت های مفرح و مهیجی هستیم تا کودکانمان را کمی از گوشی و تبلت و بازی های کامپیوتری دور نگاه داریم،و فرصتی برای آنها ایجاد کنیم تا در کنار هم سن و سالانشان چیزهای جدید یاد بگیرند،ماجراجویی کنند و اجتماعی تر شوند.
کلاس شنا برای کودکان به ویژه در فصل تابستان از مفیدترین و مفرح ترین فعالیت هایی است که یک بچه می تواند داشته باشد.ولی برای ایمن سازی بچه ها در برابر آب و ایجاد اشتیاق در آن ها برای یادگیری شنا باید به نکاتی توجه کنیم که ممکن است مدت ها ذهن ما را درگیر کرده باشد و مانع از این شده که برای ثبت نام فرزندمان در کلاس آموزش شنا کودکان اقدام کنیم.علاوه بر همه این ها شنا یک فعالیت ورزشی عالی برای رشد و سلامت فرزندان ماست.
آموزش حرفه ای شنا در رامهرمز کنیم
یادگیری نحوه شنا می تواند ترسناک باشد وقتی که نمی دانید چه کاری انجام دهید.هرچند نگران نباشید،کارهایی وجود دارد که می توانید برای یادگیری چگونگی شنا کردن کمتر انجام دهید.پس در این چگونه با ما همراه باشید تا با آموزش شنا به صورت کامل آشنا بشید.
1-در آب راحت باشید اولین نکته در آموزش شنا،غلبه بر ترس است.بسیاری از مردم یادگیری نحوه شنا را به دلیل ترس از غرق شدن از یاد می برند.در حالی که اگر غرق شدن اتفاق بیفتد،بسیاری از آنها با اقدامات ساده ایمنی قابل پیشگیری هستند.هر وقت شنا می کنید این دستورالعمل ها را دنبال کنید و شانس غرق شدن به طرز چشمگیری کاهش می یابد:
به تنهایی شنا نکنید.همیشه با یک نفر دیگر که شناگر قوی است یا چند نفر دیگر،شنا کنید.یک استخر با یک نجات غریق معمولاً بهترین مکان برای شنا است.
شنا را در آب در حال حرکت شروع نکنید.اگر شما در حال یادگیری شنا در اقیانوس یا رودخانه هستید،باید از حرکت آب آگاه شوید.اگر در همچنین جایی شنا می کنید،سعی کنید اطمینان حاصل کنید که با کسی هستید که می داند چه کاری انجام می دهد،و حتماً قدم پیرامون خارج شدن از رودخانه یا رودخانه تندرو (پایین)را بخوانید.
در عمقی بمانید که می توانید آن را کنترل کنید.وقتی برای اولین بار یاد می گیرید که چگونه شنا کنید،به آب خیلی عمیق نروید که بتوانید در آن بایستید.به این ترتیب،اگر چیزی سر جای خودش نباشد،می توانید به راحتی بایستید و نفس بکشید.
در هنگام شرایط نامناسب هوا از شنا خودداری کنید.شنا در یک باران نرم می تواند خوب باشد،اما اگر می بینید طوفان نزدیک می شود،سریعاً از آب خارج شوید.این قانون بدون توجه به اینکه چقدر خوب می توانید شنا کنید،باید رعایت شود.
در آب خیلی سرد شنا نکنید.اگر در آب ملایم باشید،حرکت دادن اندام ها می تواند ناگهان دشوار شود.
2.به شناور شدن عادت کنید هنگامی که در آب هستید،خودتان را در کنار استخر یا حوض نگه دارید و بگذارید پاهای شما از پشت شما شناور شود.در صورت اجازه آنها باید به راحتی بلند شوند.اما برخی از افراد دوست دارند به پایین غرق شوند،در حالی که قسمت فوقانی بدن شما شناور است.نگران نباشید؛ فقط دوباره روش را امتحان کنید.این کار را روی شکم و پشت خود تمرین کنید تا زمانی که عادت کنید نیمی از بدن خود را شناور کنید.سعی کنید به محض آماده شدن روی پشت یا معده خود شنا کنید.در عمق کم بمانید تا در صورت عدم کار کردن بتوانید به سادگی بایستید.ممکن است در حالی که بینی و دهان شما در هوا است،داشتن آب در اطراف گوش هایتان عجیب باشد،اما شما به آن عادت می کنید.برای ثبات بیشتر،بازوها را با زاویه صحیح قرار دهید تا بدن شما به شکل “T”باشد.
3.وحشت نکنید! همیشه به یاد داشته باشید که اگر در عمق غیرقابل کنترل باشید یا به راحتی نمی توانید اندام خود را حرکت دهید،اگر پشت خود را شناور کنید،دچار افتادگی می شوید.اگر نمی توانید شنا کنید سریع نفس نکشید و سریع شروع به تنفس نکنید.به سادگی می توانید به همان اندازه صاف دراز بکشید،و بگذارید آب به مجدداً و مجدداً آرامش بخشد.
4.عمل بازدم در زیر آب در حالی که هنوز در عمق کم عمق هستید،نفس عمیق بکشید و صورت خود را در زیر آب قرار دهید.به آرامی بینی خود را بیرون بیاورید تا نفس بکشید،سپس دوباره بلند شوید.حباب ها باید بیرون بیایند.همچنین می توانید از دهان خود بازدم کنید.
شروع حرکات پا و هل دادن آب در آموزش شنا
1.تمرین لگد زدن پاها فارغ از این که آیا شما روی پشت خود شناور هستید یا هنوز در کنار استخر خودتا را نگه داشتید،می توانید تمرین لگد زدن را انجام دهید.(برای دیدن اینکه هر ضربه می تواند شما را به جلو سوق دهد،آن را با استفاده از یک تخته تمرین کنید.این به شما امکان می دهد بدون نگرانی در مورد نگه داشتن سر خود در بالای آب روی تکنیک لگد زدن خود تمرکز کنید.)
یک ضربه لرزان را امتحان کنید.انگشتان پا را مانند یک ترازو به بیرون بکشید،پاهای خود را راست نگه دارید،و هنگام انجام ضربات کوچک،پاهای متناوب خود را حفظ کنید.شما باید بیشترین انعطاف را در مچ پا احساس کنید.
یک ضربه شلاق را امتحان کنید.پاهای خود را از روی باسن تا زانوها و از زانو تا مچ پا محکم نگه دارید.زانوهای خود را خم کنید تا شانه های شما به زاویه 90 درجه برسد،سپس به سرعت شانه های خود را از هم جدا کرده و آنها را با یک حرکت دایره ای حرکت دهید،تا تمام مدت ران های خود را در کنار هم نگه دارید.(یعنی نیم دایره را با هر پا ردیابی کنید،پای راست خود را به سمت راست و پای چپ خود را به سمت چپ حرکت دهید.)شانه های خود را در قسمت پایین دایره به عقب برگردانید و مجدداً آنها را بلند کنید تا مجدداً ضربه شروع شود.
ضربات دوچرخه پا را تمرین کنید:دقیقا مانند حالتی که دوچرخه سواری می کنید با کمک کف پاهایتان داخل آب ضربه بزنید تا به سمت روی آب حرکت کنید (در این حالت هم باید دستتان را به لبه استخر نگه دارید)
2.یاد بگیرید چگونه کرال (خزش)را انجام دهید کرال پشت و کرال سینه بهترین راه برای یادگیری به عنوان یک مبتدی است زیرا خیلی سریع شما را جابجا می کنند.در اینجا نحوه انجام آنها آورده شده است:
ابتدا کرال پشت را امتحان کنید.کف پشت خود را صاف کنید و با پا لگد بزنید.با بازوهای خود،حرکت “خزیدن”را انجام دهید،یک بازو را مستقیماً در هوا بلند کرده و مستقیماً نگه دارید تا مجدداً وارد آب در کنار سر خود شوید.بعد از اینکه زیر آب شد،آن را خم کنید تا آن را به حالت مستقیمی در کنار خود برگردانید و تکرار کنید.در هنگام شنا بازوهای متناوب را امتحان کنید و سعی کنید انگشتان دست و دست خود را تا حد ممکن صاف نگه دارید
کرال جلو یا سینه را امتحان کنید (همچنین به عنوان خزیدن به صورت آزاد یا آمریکایی شناخته می شود).با شنا کردن روی شکم،با پا لگد بزنید و از بازوهای خود برای “خزیدن”به جلو استفاده کنید.یک بازوی را از آب بیرون بیاورید تا “درحال رسیدن”به جلو باشد،سپس آن را به عقب برگردانید و از دست بسته خود استفاده کنید تا آب پشت سرتان را فشار دهد.
3.در آب راه بروید راه رفتن در آب می تواند به شما کمک کند نفس بکشید و سر خود را بدون اینکه در واقع شنا کنید،بالا نگه دارید.ضربه دوچرخه ای را که در بالا ذکر شد،انجام دهید و از دستان خود استفاده کنید تا تعادل خود را حفظ کنید.ساعد خود را صاف نگه دارید و روی سطح آب قرار دهید و تصور کنید که آنها چاقوی کره ای هستند که روی یک تکه نان تست پخش می شوند.یک بازوی را در یک دایره عقربه ساعت و بازوی دیگر را در یک دایره خلاف جهت عقربه ساعت حرکت دهید.
چگونه حرفه ای شنا کنیم
4.از بازوهای خود برای بالا آمدن از پایین استفاده کنید زمانی که زیر آب هستید و می خواهید بالا بیایید،از دست های خود استفاده کنید تا خودتان را به سمت بالا حرکت دهید.آنها را بالای سر خود بگذارید و سریع به سمت خود بکشید.این باید چند سانتی متر شما را به جلو پرتاب کند.همزمان پا زدن به صورت دوچرخه هم می تواند کمک کننده باشد.
یادگیری تکنیک های پیشرفته در شنا
1.برخی از حرکات پیشرفته تر را امتحان کنید
هنگامی که در آب راحت تر شدید،می توانید شروع به یادگیری حرکت های جدید کنید که شما را سریعتر یا با انرژی کمتری به حرکت در می آورند.این موارد را امتحان کنید:
- شنای دولفین
- شنای پروانه
- شنای پروانه انجام دادن
- شنای پهلو
- سعی به شنای با ران (شنا به طور کلی)
آلن فانگ،شناگر رقابتی سابق،می گوید:“اگر می خواهید یکی از بهترین ها باشید،هرچه زودتر شروع کنید.سپس،مرتباً تمرین کنید.یکی از مربیان قدیمی من گفت:”اگر 1 روز شنا نکنید،پیشرفت شما 2 روز به عقب بر می گردد،اما اگر یک هفته شنا نکنید،باید مجدداً شروع کنید.بدیهی است که این اغراق است،اما تا حدودی صادق است.در هر حال اگر شما فقط می خواهید برای تفریح و یا برای بقا شنا کنید،آن قوام به این اندازه مهم نیست.“
2.شیرجه بزنید شیرجه رفتن می تواند یک روش جالب برای ورود به آب و شروع شنا کردن باشد.با یک شیرجه اولیه شروع کنید و فقط حواستان باشد که دست هایتان بالای سرتان نگه دارید و با دست و سر به داخل آب بپرید نه با شکم.
همیشه اطمینان حاصل کنید که آب قبل از شیرجه زدن به اندازه کافی عمیق است.با کمترین حالت لخت،آب باید 9 یا 10 فوت (2.7 یا 3.0 متر)عمق داشته باشد.اگر یک فرد قد بلند هستید،حداقل آن 11 یا 12 پا (3.4 یا 3.7 متر)عمیق باشد.
4-آماده شدن برای موقعیت های غیرممکن
چگونه حرفه ای شنا کنیم؟
1.بدانید که چگونه از جریان موج خارج شوید اگر در اقیانوس شنا می کنید،ممکن است در جریان پراکندگی گیر بیفتید.دانستن اینکه چه کاری باید انجام شود زندگی شما را نجات می دهد،بنابراین سعی کنید این مراحل را قبل از ورود به آب به خاطر بسپارید.
اضطراب نداشته باشید.این،مهمترین گام است.با حیرت زده شدن و ترسیدن وضعیت تان بدتر می شود.
یک سویه شنا کردن.سعی نکنید به طور مستقیم به سمت ساحل شنا کنید.در عوض،سعی کنید در یک خط دقیقا موازی با جریان موج شنا کنید.
دست و پا بزنید تا بتوانید نفس بکشید.تا می توانید دست و پاهای ناگهانی (ضربه)بزنید تا روی آب بیایید.این نیز به شما اجازه می دهد تا مقدار زیادی از هوا برای نفس کشیدن حفظ کنید.می تواند یک شنای پهلو،کرال سینه یا شنای پروانه باشد.
شنا کنید تا زمانی که از جریان جدا نشده اید.ممکن است مجبور باشید از ساحل دور شوید اما بهتر است ابتدا خود را از جریان جدا کنید.جریان آب ممکن است نزدیک ساحل باشد،در این موقع بهتر است خود را ابتدا از جریان دور کنید تا اینکه خود را به ساحل برسانید.
2.بدانید که چگونه از جریان رودخانه خارج شوید اگر در رودخانه ای گرفتار شدید که خیلی سریع جاری است یا شما را تحت فشار قرار می دهد،برای بیرون آمدن این مراحل را دنبال کنید:
شگفت زده نباشید،همانطور که با جریان فعلی،چرخش،تکان دادن و خم شدن اندام شما می تواند شما را به عمق بیشتر سوق دهد.سعی کنید حتی نفس بکشید و آرام باشید.
با هدف شنا به صورت مورب به سمت ساحل حرکت کنید.شنا به سمت ساحل با زاویه 90 درجه شما را مجبور می کند بیش از حد با جریان فعلی بجنگید و ممکن است باعث شود که شما سریع خسته شوید.درعوض،برنامه ریزی کنید تا با زاویه مورب که با جریان پیش می رود،به ساحل برسید.
سعی نکنید در بالادست شنا کنید.فقط سعی کنید در صورت وجود خطر فوری در پایین دست،مانند سنگهای تیز یا آبشار،در بالادست شنا کنید.
اگر به سرعت در جریان پایین دست قرار دارید،پاهای خود را به جهتی که منتقل می شوید،جلو ببرید به این دلیل که شما را از ضربات سر خود بر روی صخره یا سایر اجسام دیگر جلوگیری کند.
آیا با آموزش شنا در این مقاله میتوانیم در استخر شنا کنیم؟
بله،شما در این چگونه با مهارت های و تکنیک های شنا آشنا خواهید شد و با تکرار و تمرین میتوانید به راحتی در استخر شنا کنید.
میتوانیم پس از یادگیری این آموزش شنا به تنهایی خودمان شنا کنیم؟
برای اینکه یک شناگر حرفه ای شوید بهتر است تا زمانی که کاملا شنا را یاد بگیرید و مسلط شوید در کنار افراد با تجربه تر شنا کنید.
دوره آموزش شنا
هیچ پاداشی بالاتر از دیدن شناگری که به او شنا کردن را آموخته اید لذت بخش نیست خصوصاً اینکه بدانید مهارتی را در اختیار او قرار داده اید که می تواند مادام العمر در زندگی از آن بهره ببرد! نحوه آموزش شنا از مبتدی تا پیشرفته تا حدود زیادی به سن فرد و میزان راحتی او در آب بستگی دارد.آموزش شنا کردن به فردی که از آب می ترسد نسبت به کسی که مشتاق شنا کردن است،اغلب به صبر و درک بیشتری نیاز دارد.
آموزش شنا برای بزرگسالان و کودکان
هر شخصی شنا را با سرعت خودش یاد می گیرد و برای اینکه بتوان این عشق همیشگی به آب را در او زنده نگه داشت باید به سرعت یادگیری طبیعی او احترام گذاشت و به مرور آن را پرورش داد.ازاین رو دوره آموزش شنا بزرگسالان و کودکان سه سال به بالا،اغلب در 6 مرحله و بر اساس اهداف مهارت محور تعیین می شود.هر شناگر مبتدی قبل از رفتن به سطح بعدی باید مهارت های خاصی را صرف نظر از سن و سال خود بیاموزد و به آن مسلط شود:
سطح اول-جلب اعتماد:این مرحله از آموزش شنا خصوصی برای کسانی است که می خواهند شنا کردن را به تازگی بیاموزند و هیچ تجربه قبلی از غوطه ور شدن در آب ندارند.در این کلاس آموزش شنا برای مبتدیان عموماً افراد در آب راحت نیستند و از ورود به استخر واهمه دارند.یک مربی خوب در این مرحله از آموزش شنا به هنرجو می آموزد که چگونه نفس خود را حبس کند و سرش را زیر آب ببرد.همچنین با راهنمایی و اعتمادبه نفس دادن،فرد را تشویق به حرکت کردن در آب می کند.
سطح دوم-شناور ماندن در آب:در آموزش شنا گام به گام بعد از اینکه هنرجو نحوه شناور ماندن در آب،حبس نفس و فروبردن سر در آب را آموزش دیده است،می تواند در آب حرکت کند،وسایل بازی را از زیر آب بیاورد و مهارت های اولیه شنا را با کمک مربی خود بیاموزد.در این مرحله هنرجو تنفس موزون را درک کرده و به راحتی می تواند پاهای خود را همانند قورباغه در آب حرکت دهد.
سطح سوم-یادگیری تکنیک و حرکت کردن در آب:در این مرحله آموزش شنا از مبتدی تا پیشرفته مهارت های اساسی حرکت دادن دست وپا در آب آموزش داده می شود.هنرجویان این مرحله قادرند بدون کمک در آب شناور بمانند و از پاهایشان برای حرکت در آب کمک بگیرند.در این مرحله از آموزش شنا مبتدی هنرجویان نحوه شناور ماندن،کنترل بدن در آب،نحوه صاف نگه داشتن بدن،ضربه زدن به جلو و پشت و موارد دیگر را فرامی گیرند.علاوه بر این هنرجویان با یادگیری نحوه شنا کردن به پهلو و نفس گیری به کمک مربی،مهارت های شنای آزاد خود را گسترش می دهند.
سطح چهارم-ارتقا تکنیک:در این دوره آموزش شنا قدرت و تکنیک هنرجویانی که قادر به شناور ماندن به پشت،شنا کردن به عقب و جلو و تنفس گرفتن به پهلو هستند،ارتقا می یابد.در این سطح هنرجویان می توانند با ضربه زدن به کمک دست وپا به راحتی در آب شنا کنند و شنای کرال سینه و شنای آزاد را بدون کمک یاد بگیرند.
سطح پنجم-پیشرفته:در این سطح هنرجویان می توانند بدون هیچ وسیله کمکی در آب حرکت کنند.در این مرحله از آموزش شنا بزرگسالان و کودکان،تکنیک های جدیدی ازجمله شنای قورباغه و شنای پروانه به آن ها آموزش داده می شود.علاوه بر این مهارت های چرخیدن و تغییر جهت دادن در آب و شیرجه زدن را می آموزند.
سطح ششم-حرفه ای:در مرحله نهایی از دوره آموزش شنا حرفه ای،هنرجویان مهارت های اصلی شنا را در خود توسعه می دهند.در این مرحله آن ها در هر چهار حرکت شنای آزاد،کرال پشت،شنای قورباغه و پروانه مهارت دارند.
دوره آموزش شنا برای بزرگسالان و کودکان از سه سال به بالا،در ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ای برگزار می شود و در پایان دوره هنرجویان پس از ارزیابی سرمربی،موفق به دریافت گواهینامه معتبر از این گروه (مورد تایید فدراسیون شنای جمهوری اسلامی)می گردند.
آموزش شنا به کودکان از سن ۳ الی ۵ سال،نابینایان،معلولین ذهنی و جسمی منحصراً توسط مدیریت گروه،آقای محمدرضا افصحی صورت می گیرد.
آموزش شنا به سایرین توسط مربیان مجرب گروه تحت نظارت آقای محمدرضا افصحی انجام می پذیرد.
از چه سنی می توانید در دوره آموزش شنا شرکت کنید؟
بسیاری از بزرگسالان معتقدند که شنا مهارتی است که باید در جوانی یاد بگیرید در غیر این صورت هرگز نمی توانید آن را تجربه کنید! اما حقیقت شیرین این است که هیچ سن و سالی برای آموزش شنا وجود ندارد و شما در هر سنی می توانید آموزش شنا گام به گام را شروع کنید و از تمام مزایای آن بهره مند شوید.فرقی نمی کند 3 ساله یا 93 ساله باشید در هر صورت می توانید در دوره آموزش شنا از مبتدی تا پیشرفته شرکت کنید.نکته جالب اینکه چون بزرگسالان صبورتر هستند و فیدبک بهتری دارند معمولاً سریعتر از بچه ها یاد می گیرند.اگرچه نمی توان این واقعیت را نیز نادیده گرفت که آموزش شنا در کودکی به افزایش قدرت بدنی،انعطاف پذیری و سلامت جسمی تان کمک خواهد کرد.
از چه سنی می توانید در دوره آموزش شنا شرکت کنید
چه عواملی می تواند در سرعت آموزش شنا گام به گام تأثیرگذار باشد
چه عواملی می تواند در سرعت آموزش شنا گام به گام تأثیرگذار باشد؟
سفر هر شناگر و مدت زمان یادگیری شنا در افراد متفاوت است در اینجا 6 عاملی که می تواند بر روند یادگیری شنا تأثیرگذار باشد را با هم مرور می کنیم:
1.ترس از آب:نگرانی در مورد ورود به آب یکی از بزرگترین ترس هایی است که بسیاری از مبتدیان با آن روبرو می شوند.مدت زمان سازگاری شما با آب می تواند مدت زمان یادگیری شما را طولانی تر کند.
2.سازگاری و تکرار:یادگیری مهارت های جدید به تمرین و تکرار نیاز دارد.هرچه زمان بیشتری را به آموزش اختصاص دهید بهتر می آموزید.اگر بتوانید به طور مرتب و دو بار در هفته تمرین کنید طبیعتاً نسبت به افرادی که فقط یک بار در هفته شنا می کنند،با سرعت بیشتری پیشرفت خواهید کرد.
3.مهارت های حرکتی:اگر ورزشکار هستید احتمالاً مهارت های شنا را سریعتر از افرادی که اصلاً فعالیتی ندارند می آموزید.به طورکلی نوجوانان و بزرگسالان سریع تر از کودکان می توانند مهارت های حرکتی خود را توسعه دهند.
4.کیفیت آموزش:یک مربی شنا می تواند از طریق تجربه،دانش و روش های آموزشی مناسب در تسریع فرایند یادگیری به شما کمک کند.
چقدر طول می کشد تا حرفه ای شنا بیاموزید؟!
چقدر طول می کشد تا حرفه ای شنا بیاموزید
یکی از متداول ترین سؤالاتی که در مورد آموزش شنا توسط افراد پرسیده می شود این است که یادگیری شنا چقدر طول می کشد؟ که خب همیشه با این پاسخ کوتاه و نه چندان رضایت بخش مواجه می شوند:”بستگی دارد!”.حقیقت این است که مدت زمان یادگیری در افراد،متفاوت است به عنوان مثال اگر ورزشکار هستید و می توانید چند ساعت در هفته تمرین کنید احتمالاً دوره آموزش شنا برای شما کوتاه تر خواهد بود.از طرف دیگر اگر در آب راحت نیستید و فقط می توانید چند جلسه در ماه تمرین کنید بدیهی است که پیشرفت شما کندتر خواهد بود.مانند یادگیری نواختن پیانو یا صحبت کردن به زبان فرانسه،یادگیری شنا نیز به کیفیت آموزش،زمان،تلاش،صبر و تمرین نیاز دارد.همان طوری که پیش تر اشاره کردیم ارائه مدت زمان دقیق برای یادگیری شنا کمی دشوار است بااین حال متوسط زمان آموزش شنا بزرگسالان و کودکان به این صورت است:
آموزش شنا کودکان:کودکان2 تا 3 سال با 30 دقیقه آموزش شنا خصوصی در هفته می توانند در عرض یک سال با اطمینان شنا کنند.برای کودکان بالای 3 سال با 30 دقیقه آموزش شنا خصوصی در هفته انتظار می رود که در 6 ماه یا با 20 تا 30 ساعت آموزش،بتوانند در آب شنا کنند.
آموزش شنا بزرگسالان:یادگیری شنا در بزرگسالی می تواند یک تجربه چالش برانگیز،ترسناک و درعین حال شگفت انگیز و باارزش باشد.برای بزرگسالانی که میزان یادگیری عادی دارند و از آب هراسی ندارند معمولاً 20 تا 25 ساعت آموزش شنا خصوصی برای کسب مهارت های اولیه کافی است.اما اگر اضافه وزن دارید یا برای ورود به آب مشکل دارید این روند می تواند مدت زمان بیشتری طول بکشد.
اما چقدر طول می کشد تا حرفه ای شنا بیاموزید؟! حقیقت این است که یادگیری اصول اولیه شنا یک چیز است اما حرفه ای شدن در شنا چیز دیگر! خبر خوب اینکه به محض آشنایی با اصول اولیه پیشرفت تصاعدی در شنا کردن را آغاز خواهید کرد.یادگیری اولین حرکات شنا بیشترین زمان را از شما می گیرد و این بدین دلیل است که اکثر مهارت های یک حرکت در شنا با سایر حرکات همپوشانی دارد بنابراین در صورتی می توانیم بگوییم که در آموزش شنا موفق بوده اید که بتوانید تعادل بدنتان را در آب حفظ کنید و حرکات پاها و بازوها را برای کارایی بیشتر با هم هماهنگ کنید.هنرجویان معمولاً کرال پشت را سریعتر و راحت تر یاد می گیرند،در مرحله بعد شنای قورباغه و در آخر شنای پروانه-به دلیل ماهیت فنی بیشتر معمولاً یادگیری آن زمان بیشتری می برد.
5 نکته برای یادگیری سریعتر شنا
اکنون که در مورد مدت زمان لازم برای آموزش شنا گام به گام اطلاعاتی به دست آورده اید احتمالاً این سؤال برایتان پیش آمده است که “آیا می توانم کاری کنم تا روند یادگیری سریعتر صورت گیرد؟”باید بگویم بله! در ادامه چند نکته برای آموزش شنا که به شما در رسیدن به نتایج سریعتر کمک می کند ارائه داده ایم:
1.هدف تعیین کنید:ایجاد اهداف خاص،قابل اندازه گیری و محدود به زمان راهی عالی برای اطمینان از ثبات و تمرکز در آموزش شنا برای مبتدیان است.بنابراین به جای گفتن اینکه “من می خواهم شنا یاد بگیرم”بگویید “می خواهم تا تابستان امسال 25 متر بدون توقف شنا کنم”.یک مربی خوب می تواند در تعیین اهداف واقع گرایانه و دستیابی آن،به شما کمک کند.
2.یک مربی خوب انتخاب کنید:هیچ چیز مانند یک مربی خوب در آموزش شنا حرفه ای به شما کمک نمی کند.مربیان خوب اغلب دارای تجربه،دانش و مهارت های زیادی هستند.اگر به دنبال دوره های آموزش شنا بزرگسالان تهران هستید بهتر است مربی ای را انتخاب کنید که در آموزش شنا بزرگسالان مهارت دارد.
3.زمان بیشتری را در آب بگذرانید:هرچه زمان بیشتری در استخر بگذرانید سریع تر می توانید شنا کنید.اکثر هنرجویان فقط یک بار در هفته به استخر می روند اما اگر بتوانید دو یا حتی سه بار در هفته این کار را تکرار کنید خیلی سریعتر به اهداف خود می رسید و از دیگر مزایای آن مثل سوزاندن کالری اضافه و لاغری نیز برخوردار می شوید.
4.بر یک مهارت تمرکز کنید:شنا یک ورزش بسیار فنی و تکنیکال است.زمانی که شروع می کنید ممکن است احساس کنید که باید همزمان چندین کار را باهم انجام دهید.به این دلیل پیشنهاد می کنیم که تمرکز خود را بر یک مهارت محدود کنید تا بر آن مسلط شوید و درنهایت سریعتر پیشرفت کنید.
5.یک گیره بینی و عینک شنا بخرید!:خب ممکن است این کمی احمقانه به نظر برسد اما بهتر است با این واقعیت روبرو شوید که آموزش شنا در مراحل اولیه ممکن است با ناراحتی های چشمی همراه شود بنابراین توصیه می کنیم برای خرید یک جفت عینک مناسب شنا سرمایه گذاری کنید.همچنین استفاده از گیره بینی به شما کمک می کند تا هنگام انجام تمرینات شنا آرامش بیشتری داشته باشید.این به نوبه خود باعث می شود که سریعتر پیشرفت کنید.بعد از چند ماه که کاملاً به شنا کردن مسلط شده اید می توانید از گیره بینی استفاده نکنید.
اگر به دنبال مجموعه ای جهت آموزش شنا برای مبتدیان در تهران هستید گروه دلفین آبی به سرپرستی آقای محمدرضا افصحی دوره های آموزش شنا برای بزرگسالان و کودکان 3 سال به بالا،در 10 جلسه 90 دقیقه ای برگزار می کند.با توجه به بالا بودن هزینه آموزش شنا،این مجموعه تلاش کرده است تا پکیج های آموزشی متنوعی را برای متقاضیان در گروه های آموزشی متنوع همچون شنا و غریق نجات در بهترین فضاهای آموزشی سرپوشیده و آزاد فراهم سازد.جهت برقراری ارتباط و مشاوره با مشاوران مجموعه دلفین می توانید
آموزش شنا کرال،پروانه و قورباغه در رامهرمز
شنا یکی از بهترین ورزش های هوازی است که فواید متعددی برای سیستم قلبی و عروقی،تنفس و عضلات شما دارد.برای اینکه بتوانید از فواید این ورزش مهیج استفاده کنید نیاز دارید حداقل چندین تکنیک شنا کردن را بیاموزید.ما در این مقاله به آموزش شنا کرال،پروانه و قورباغه که سه تا از معروف و محبوب ترین تکنیک های شنا کردن هستند می پردازیم.اما قبل از اینکه به بحث آموزش کامل و گام به گام شنا و تکنیک های در این مقاله از ورزش بلاگ آن بپردازیم به برخی نکات عمومی مورد نیاز برای هرکسی که می خواهد به تازگی شنا را یاد بگیرد اشاره می کنیم.
اگر قصد خرید یک مایو مناسب را دارید،راهنمای خرید مایو زنانه و مردانه را از دست ندهید.
آموزش-کامل-شنای-پروانه-شنای-قورباغه-و-شنای-کرال-همراه-با-عکس
آموزش شنا کرال،پروانه و قورباغه :نکات عمومی
1-احساس راحتی در آب
بسیاری از افراد به دلیل ترس از غرق شدن شنا نمی کنند.در صورتی که با انجام برخی نکات ساده می توان از این کار جلوگیری کرد.هر زمان که می خواهید شنا کنید موارد زیر را به یاد داشته باشید :
به تنهایی شنا نکنید.
حداقل در کنار فرد یا افرادی شنا کنید که از مهارت بیشتری نسبت به شما برخوردار هستند.در استخرهای شنای عمومی افرادی به عنوان غریق نجات حضور دارند که این اطمینان را به شما خواهند داد که در صورت وقوع هرگونه اتفاقی در کنار شما هستند و جای نگرانی نیست.
شنا کردن را در آب روان شروع نکنید.
اگر به تازگی می خواهید شنا کردن را در دریا یا رودخانه یاد بگیرید،باید نسبت به جریان آب بسیار آگاه باشید.اگر باید از این طریق شنا کردن را یاد بگیرید،اطمینان حاصل کنید که کسی که می داند چطور در آب های روان شنا کند در کنار شما حضور دارد.
درعمقی بیشتر از چیزی که می توانید در آن باشید قرار نگیرید.
زمانی که شروع به یادگیری شنا می کنید،در عمقی که نمی توانید روی پای خود بایستید قرار نگیرید.از این طریق،اگر در شنا کردن به مشکل بخورید،به راحتی می توانید بایستید و نفس بکشید.
در آبی که خیلی سرد است شنا نکنید.
اگر در آبی که زیادی سرد است شنا کنید ممکن است دچار گرفتگی عضله شوید و شنا کردن برای شما مشکل شود.
2-به شناور بودن عادت کنید
زمانی که در آب هستید لبه ی استخر را بگیرید و اجازه دهید پاهایتان پشت سر شما شناور شوند.این کار را روی شکم و کمر خود نیز امتحان کنید و سعی کنید با شل کردن عضلات خود روی آب شناور بمانید.
تمرین شناور بودن را در عمق کم آب انجام دهید تا اگر انجام این حرکت به مشکل خورد به راحتی بایستید.در ابتدا ممکن است وارد شدن آب در گوش و بینی شما حس نا آشنایی داشته باشد،اما به آن عادت خواهید کرد.
برای تعادل بیشتر،زمانی که به کمر یا شکم روی آب شناور هستید دست های خود را با زاویه ی 90 درجه با بدن خود قرار دهید و به شکل T قرار بگیرید.
برای شروع تمرین شناور بودن می توانید قبل از اینکه روی آب قرار بگیرید یک نفس عمیق بکشید.این کار به پر شدن ریه های شما از هوا و راحت تر شدن شناوری کمک زیادی خواهد کرد.
3-هواگیری قبل از شروع به آموزش شنا کرال،پروانه و قورباغه و آموزش شنای کرال پشت باید روش نفس گیری و تنفس هنگام شنا کردن را بیاموزید چرا که نفس گیری در همه ی تکنیک های شنا لازم است و بدون یادگرفتن آن نمی توانید شناهای مختلف را انجام دهید.زمانی که هنوز در آب کم عمق شنا می کنید،یک نفس عمیق بکشید و صورت خود را در آب فرو کنید.
به آرامی از بینی خود هوا را بیرون دهید تا همه ی هوای داخل ریه تان تخلیه شود.
سپس دوباره سر خود را بیرون از آب بیاورید.
شما می توانید بازدم زیر آب را از طریق دهان نیز انجام دهید اما باید یاد بگیرید که ناگهان هوای زیادی را بیرون ندهید.برای این کار سعی کنید حباب هایی که بیرون می دهید کوچک و پیوسته باشند.
اگر با بیرون دادن هوا از بینی خود راحت نیستید،می توانید از یک بینی گیر شنا استفاده کنید و بازدم را از طریق دهان خود انجام دهید.
4-عینک (دل به خواه)عینک شنا می تواند حس راحتی بیشتری را زیر آب و زمانی که چشمان خود را باز می کنید به شما بدهد و با استفاده از آن اطراف خود را با وضوح بیشتری ببینید.عینک را طوری روی صورت خود تنظیم کنید که از اطراف آن آب وارد نشود و به پوست شما بچسبد و بند آن را پشت سر خود محکم کنید.
آموزش شنا کرال،پروانه و قورباغه
پس از اینکه به بودن در آب و شناور بودن عادت کردید نوبت به این است که چندین تکنیک شنا را یاد بگیرید و بتوانید در آب حرکت کنید و از این ورزش لذت بیشتری ببرید.برای یادگیری و آموزش کامل شنا کرال،پروانه و قورباغه در ادامه با ما همراه باشید :
آموزش شنای کرال سینه
کرال از واژه ی Crawl و به معنی خزیدن گرفته شده است چرا که با انجام شنای کرال در آب می خزید و به جلو حرکت می کنید.شواهد این طور است که این شنا در مصر ابداع شده است و برای اولین بار در سال 1700 در استرالیا و پس از آن در آمریکا و اروپا معمول شد.محبوبیت شنای کرال تا جایی پیش رفت که به یکی از مهمترین بازی ها در المپیک راه یافت.شنای کرال پرطرفدارترین شنا در بین افرادی است که به صورت تفریحی شنا می کنند یا به تازگی به آموزش شنا مشغول شده اند.
1-حرکت پا در شنا کرال
یادگیری شنای کرال با آموزش حرکت پا شروع می شود.در کنار استخر بنشینید و پاهای خود را در آب قرار دهید.با کشیدن پنجه های پا و صاف کردن زانو ها پاهایتان را به صورت متناوب و قیچی وار در آب حرکت دهید و آب را با روی پای خود به اطراف پراکنده کنید.
پس از اینکه با حرکت پا در شنای کرال آشنا شدید وارد قسمت کم عمق استخر شوید و رو به لبه ی آن بایستید.
یکی از پاهای خود را از زانو خم کنید و در راستای سطح آب قرار دهید.سپس لبه ی استخر را بگیرید و با حبس نفس کردن نفس سر و سینه خودتان را در امتداد پایی که خم کردید موازی با سطح آب روی آب قرار دهید.
سپس پای دیگری که روی کف استخر بود را بلند کنید و به صورت کشیده کنار پای دیگر قرار دهید و حرکت پای شنای کرال سینه را تمرین کنید.
آموزش شنا کرال
پس از تمرین با لبه ی استخر می توانید از یک تخته ی شنا یا دستان دوست خود کمک بگیرید و با شناور شدن روی آب و تمرین حرکت پای شنای کرال عرض استخر را طی کنید.سرتان را بین دستان خود نگه دارید و پاهای خود را بیشتر از سطح آب خارج نکنید.
آخرین کاری که برای یادگیری حرکت پا در شنای کرال باید انجام دهید تمرین سر خوردن است.برای اینکار کنار لبه ی استخر بایستید.دست هایتان را کنار گوش ها و بالای سرتان قرار دهید.با حبس کردن نفس سر و سینه خود را وارد آب کنید و با استفاده از پاها به دیواره ی استخر فشار وارد کنید و به سمت جلو سر بخورید و بلافاصله پس از بالا آمدن پاها و جفت شدنشان روی سطح آب به انجام حرکت پا در شنای کرال بپردازید و در عرض استخر به سمت جلو حرکت کنید.
آموزش-شنای-کرال
آموزش-کامل-شنای-کرال-همراه-با-عکس
2-حرکت دست در شنا کرال
در شنای کرال سینه هماهنگی بین حرکات دست و پا اهمیت زیادی دارد.برای شروع یادگیری حرکت دست در شنای کرال در آب بایستید و با گرفتن یک نفس عمیق سر و سینه خود را وارد آب کنید و دست ها را کنار گوش و بالای سر خود به صورت کشیده قرار دهید.
سپس هر یک از دست ها را مطابق شکل زیر از مفصل شانه بچرخانید و همزمان با چرخاندن آن آب را به سمت عقب هل دهید و دست را از آب بیرون آورید.سپس با زاویه و شکلی که در عکس مشخص است آن را وارد آب کنید و همین کار را با دست دیگر و به صورت متناوب انجام دهید.
معمول است که برای هماهنگی بین حرکت دست و پا در شنای کرال به ازای یک دایره ی کامل که دو دست طی می کنند،پاها 6 ضربه به آب بزنند.پس از مدتی تمرین به سادگی به این هماهنگی دست پیدا خواهید کرد.
یکی از نکات مهم در شنای کرال سینه موقعیت دست ها نسبت به یکدیگر هنگام ورود آنها به آب است.بهترین زمان وارد کردن دست در آب زمانی است که دست دیگر نیمی از کشش زیر آب را انجام داده باشد.به این صورت دست در هیچ لحظه ای توقف نخواهد داشت و یک حرکت دائمی در حال کشش خواهد داشت.
حرکت-دست-در-شنای-کرال
3-نفس گیری در شنا کرال
نفس گیری زمانی انجام می شود که دست از آب خارج شده و به سمت جلوی بدن برمی گردد.هنگام نفس گیری بدن شما باید بیشتر از حالتی که تنها حرکت دست را انجام می دهید بچرخد تا صورت و دهان شما خارج از آب قرار گیرد و نفس گیری به راحتی انجام شود.
در آموزش شنا کرال مبتدی شروع نفس گیری از زمانی که دست شما از زیر سینه به سمت ران حرکت کرده و برای قرار گرفتن در جلوی سر از آب خارج می شود ادامه دارد و به محض وارد شدن دوباره ی سر هنگام رسیدن دست به جلوی سر عمل بازدم شروع می شود.هوای باقی مانده درون ریه در لحظه چرخش برای هواگیری تخلیه می شود تا بتوانید به محض خارج شدن دهان از سطح آب هوای تازه را تنفس کنید.با انجام نفس گیری به شکل گفته شده از ورود آب به دهان و بینی جلوگیری می شود.
نفس-گیری-در-شنای-کرال
آموزش شنای قورباغه
شنای قورباغه یکی دیگر از تکنیک های شنای محبوب است.تکنیک شنا قورباغه به نسبت شنای کرال سینه انرژی کمتری می طلبد و یادگیری آن آسان است.این شنا برای مسافت های طولانی مناسبت است و برای شنا کردن در دریا هم مفید است اما کندترین تکنیک شنا در بین شناهای اصلی است.
در این شنا با قرار گرفتن بدن در حالت افقی روی آب دست ها در جلوی بدن قرار می گیرند و آب توسط کف و ساعد دست به طرف عقب هل داده می شود و دست ها از زیر آب به سمت جلوی بدن برمی گردند.پاها نیز با ضربه و فشاری که به آب وارد می کنند آن را به عقب می رانند.
1-حرکت پا در شنا قورباغه
ابتدا بدن به صورت شناور روی آب قرار می گیرد.ساق پا به سمت باسن خم می شود.زانوها هنگام خم شدن به اندازه 15 سانتیمتر از یکدیگر فاصله دارند،قبل از رسیدن پاشنه ها به باسن،پنجه ها به طرف زانو کشیده می شوند و پاشنه ها به داخل نزدیک می شوند.سپس ساق پا به طرفین حرکت می کند و دایره ای را به سمت عقب رسم می کند و کف پاها با فشار آب را به عقب هل می دهند.
آموزش-حرکت-پا-در-شنای-قورباغه
حرکت-پا-در-شنا-قورباغه
به محض اینکه فشار پاها به سمت عقب تمام شد،پاها به صورت کشیده در کنار هم داخل آب قرار می گیرند.
آموزش-شنا-قورباغه-حرکت-پا
برای یادگیری حرکت پای شنای قورباغه در ابتدا می توانید از تخته شنا استفاده کنید.هنگام استفاده از تخته شنا و انجام حرکت پای شنای قورباغه،دست ها باید کشیده شده و تخته را به سمت جلو بگیرند و همزمان شانه ها داخل آب فرو روند.توجه داشته باشید که پاشنه های پا نباید از سطح آب خارج شوند و اگر در انجام آن مشکل داشتید زانوها را بیشتر به زیر باسن و نزدیک شکم ببرید.با اینکار پاشنه های شما در موقعیت صحیح قرار می گیرند و نیروی وارده توسط آنها آب را کاملا به سمت عقب هل می دهد.حرکت پا در شنای قورباغه از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که بخش زیادی از حرکت در آب مرهون ضربه های کف پا است.
اشتباهات حرکت پا در شنا قورباغه
- زانوها بیش از حد از یکدیگر جدا و باز شوند.
- برای اصلاح این اشتباه زانوها نباید بیش از عرض شانه از یکدیگر جدا شوند.
- کشیده شدن پنجه ها هنگام وارد کردن فشار با کف پا
- با چرخاندن کف پا به طرف خارج و خم کردن پنچه پا به سمت انگشت کوچک این مشکل را برطرف کنید
- کشیدن زانو به زیر شکم
- برای اصلاح این حرکت باید کف پاها در شروع مرحله ی فشار به آب رو به سطح آب متمایل باشند.
حرکت-پای-شنای-قورباغه-آموزش-شنا-قورباغه
2-حرکت دست در شنای قورباغه
در آموزش شنا قورباغه دست ها باید حدود 15 تا 20 سانتیمتر زیر آب و با آرنج کشیده قرار بگیرند و آب را به انتها و طرفین بدن بکشند.همچنین کف دست ها باید به صورت مورب به سمت خارج بدن قرار بگیرند.
آموزش-حرکت-دست-در-شنای-قورباغه
آموزش-شنا-کرال،-پروانه-و-قورباغه-حرکت-دست-ها-در-شنای-قورباغه
هنگامی که دست ها حدود 30 تا 40 سانتیمتر از یکدیگر جدا شدند،مفصل آرنج را به آرامی خم کنید.با خم شدن آرنج ها،بازوها و دست می توانند حول محور طولی حرکت کنند.
به این نکته توجه کنید که جهت آرنج ها به طرف بالا است و در تمام مرحله ی حرکت بالاتر از سایر قسمت های زیر مفصل آرنج خواهند بود.همچنین در زمان کشش آرنج ها نباید از شانه بالاتر باشند اما با قرار دادن آن ها بالاتر از ساعد و کف دست ها کشش و فشار بهتر انجام خواهد شد.
هنگام کشش زمانی که مچ و کف دست ها تا زیر شانه فاصله ی کمی دارند،باید به اندازه کافی از هم فاصله داشته باشند تا فشار را آغاز کنند.مرحله فشار آوردن زمانی شروع می شود که کف دست ها به طرف داخل حرکت کرده اند و آرنج ها به طرف بالاتنه آورده شده اند.پس از اتمام فشار،مچ و دست ها از زیر خط میانی بدن به سمت جلو هدایت می شوند.در این مرحله کف دست ها نیز باید نزدیک یکدیگر باشند.
بعد از قرار گرفتن دست ها در جلوی بدن،مدت کوتاهی در همان حالت باقی می مانند.این حرکت برای سرخوردن رو به جلو انجام می شود و سپس کشش و حرکت دست ها دوباره شروع می شود.
هماهنگی بین حرکات دست و پا در شنا قورباغه
هماهنگی-بین-حرکات-دست-و-پا-در-آموزش-کامل-شنای-قورباغه
پس از سرخوردن در آب حرکت دست ها شروع می شود.دست ها قبل از شروع حرکت به صورت کشیده جلوی بدن قرار دارند و سر بین آنها قرار می گیرد.زمانی که کشش دست ها تمام شد مرحله ی فشار شروع و حرکت پا نیز اغاز می شود.هنگامی که در حرکت رو به جلوی دست ها تمام می شود فشار پا به آب آغاز می شود.لحظه ی قبل از شروع حرکت دست ها و پاها زمانی است که بدن به سمت جلو پیش می رود و در این زمان کوتاه حرکت دست ها و پاها متوقف خواهد شد.
3-نفس گیری در شنا قورباغه
با شروع مرحله کشش،سر به تدریج از آب بالا می آید،به طوری که در آغاز مرحله ی فشار،سر به قدری از آب خارج شده است که می توانید عمل دم را به راحتی با دهان انجام دهید و انگشتان به سمت پایین قرار دارند.یکی از نکات مهم در مورد شنای قورباغه این است که در مرحله ی فشار بدن نباید به سمت بالا یا پایین حرکت کند.چرا که با این کار جلوی حرکت مستقیم بدن گرفته می شود و به مقاومت نیروی آب و مصرف انرژی شما نیز افزوده خواهد شد.همچنین عمل بازدم در هنگام جلو آوردن دست ها به جلوی صورت و در هنگام کشش توسط بینی انجام می شود.
نفس-گیری-در-آموزش-کامل-شنای-قورباغه
یکی از اشتباهات متداول هنگام نفس گیری شنای قورباغه این است که سر دیر از آب بیرون می آید و عمل دم به تاخیر می افتد.برای اصلاح این عمل با شروع کشش دست ها،سر باید به تدریج از آب بیرون بیاید تا با شروع مرحله فشار بتواند به راحتی عمل دم را انجام دهد.
یکی دیگر از مشکلات معمول هنگام انجام شنای قورباغه این است که در زمان عمل دم بدن تا سینه از آب خارج می شود.برای اصلاح این مسئله باید به یاد داشته باشید که برای انجام عمل دم سر باید تنها تا حد گردن از آب بیرون بیاید و کف دست ها آب را به انتهای بدن به حرکت در آورند.
آموزش شنا پروانه
شنای پروانه دومین تکنیک شنای پرسرعت به حساب می آید.به دلیل جذابیت آن،این شنا جزو شناهای پرطرفدار است اما به دلیل سختی حرکات،نیازمند رعایت اصول ریتم و تکنیک های خاصی است که به سادگی توسط افراد مبتدی قابل انجام نیستند و نیاز به تمرین بیشتری دارند.برای انجام این شنا باید نکاتی از جمله حرکت دست ها از طرفین به جلو،حرکات دلفین مانند پا و بیرون آوردن سر از آب برای نفس گیری را رعایت کرد.
آموزش-کامل-شنای-پروانه-همراه-با-عکس
در شنای پروانه دو دست و دو پا با هم و به طور هماهنگ حرکت می کنند.شخصی که شنای پروانه را انجام می دهد باید در طول مسیر شنا،حالت بدن خود را افقی نگه دارد و طوری تعادل خود را حفظ کند که بتواند همزمان دو دست و پای خودش را حرکت دهد.
1-حرکت پا در شنا پروانه
حرکت پا در شنای پروانه شباهت زیادی به شنای کرال سینه دارد با این تفاوت که تعداد ضربه های پا کمتر از شنای کرال است و هر دو پا به صورت هماهنگ با یکدیگر حرکت می کنند.در شنای پروانه پاها به اندازه ی 30 سانتیمتر داخل آب قرار می گیرند و بدن در حالت افقی قرار گرفته و بخشی از باسن خارج از آب قرار می گیرد.
با انجام حرکت بالا زانو زاویه ای به اندازه 90 درجه پیدا می کند و کف پاها همسطح آب می شوند.به وسیله قسمت جلویی ساق پا و روی آن،به آب فشار وارد می آوریم و پا به سمت پایین و عقب حرکت می کند.در هنگام انجام حرکت پای شنای پروانه،پاها بدون هیچ خمیدگی به سمت بالا حرکت می کنند.این کشیدگی پا به سمت بالای آب باسن را به سمت پایین هل می دهد.
با ضربه زدن ران ها به قسمت پایین آب،سمت دیگر بدن به طرف بالا حرکت می کند.این عمل همزمان با خم شدگی زانو اتفاق می افتد.هرچه شکستگی زانو بیشتر باشد ران ها بیشتر در آب فرو می روند و کف،مچ و پنجه پا به سمت بالا حرکت می کنند و باسن در پایین ترین نقطه خودش قرار می گیرد.بعد از انجام حرکات گفته شده زاویه ای 90 درجه در زانو ایجاد می شود و پس از آن پنجه پا حرکت به سمت پایین را از طریق ضربه زدن به آب آغاز می کند.با ضربه زدن پنجه ی پا به سمت پایین شناگر به سمت جلو پیش خواهد رفت.
حرکت-پا-در-شنای-پروانه-آموزش-گام-به-گام-شنا-پروانه
2-حرکت دست در شنا پروانه
حرکت دست در شنای پروانه به شنای کرال شباهت هایی دارد.در مرحله ی کشش دست ها به صورت یک علامت سوال قرار می گیرند،به شکلی که دو دست جدا از طول بدن و در جلو شانه ها حرکت می کنند.حرکت دست ها به گونه ای است که به سمت خط میانی بدن حرکت کرده و از شانه عبور می کنند.در حرکات مچ و دست که شبیه به حرکات بازو است،باید به قدر لازم از آب خارج شوند و به هم نزدیک شوند.بازوها نیز در حرکت به سمت داخل آب باید به شکلی باشند که آرنج ها خم شوند.
حرکت-دست-در-شنای-پروانه-آموزش-گام-به-گام-شنا-پروانه
یکی از نکاتی که به انجام صحیح حرکت دست در شنای پروانه منجر می شود،شل کردن دست ها هنگام پرتاب آنها به سمت جلو است.عمل پرتاب دست ها باید به صورت دایره وار و هماهنگ باشد.هماهنگ نبودن حرکت دست ها در شنا پروانه موجب به هم ریختن کل حرکت شنا و ایجاد ناهماهنگی در آن خواهد شد.
3-نفس گیری در شنا پروانه
لحظه ای که دست ها به سمت عقب و به طرف ران ها کشیده می شود و قسمت پایینی صورت زیر آب است،لحظه ی نفس گیری است.این عمل تا زمانی ادامه دارد که دست ها از آرنج به سمت بالا حرکت کنند.
نفس-گیری-در-شنا-پروانه-آموزش-کامل-شنای-پروانه
نکات آموزش شنا پروانه
برای شروع یادگیری شنای پروانه ابتدا باید از تخته شنا استفاده شود و با یادگیری حرکت دلفین مانند پا به سراغ آموزش حرکت دست در شنای پروانه بروید.شنای پروانه در کل یکی از سخت و قدرتی ترین شناها به حساب می آید و از این رو طرفداران زیادی دارد.برای یادگیری شنای پروانه باید تمرین زیادی کنید تا روی حرکات تمرکز و هماهنگی لازم را بدست آورید.
پس از آموزش شنا کرال،پروانه و قورباغه نوبت به این است که تکنیک های یاد گرفته شده را در عمل تمرین کنید.برای این کار به استخر محله خود بروید و با رعایت نکاتی که در اول این مقاله به آنها اشاره شد،قدم به قدم به یادگیری شنا بپردازید و از مزایای این ورزش مهیج و سودمند استفاده کنید.
:Published Date:
12/17/2024 1:03:17 PM